Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tre år efter brand: FDF Herlev har endelig fået nyt mødested

I tre år har FDF Herlev stået uden et fast mødested, da det gamle hus brændte ned i 2019 på grund af en påsat brand. Nu står det nye hus endelig færdigt og klar til at blive indviet af foreningens medlemmer.

I 2019 brændte foreningen FDF Herlevs (Frivilligt Drenge- og Pigeforbunds afdeling i Herlev) faste mødested på Elverhøjen ned på grund af en påsat brand, og huset stod desværre ikke til at redde. Det blev besluttet, at et nyt hus for Herlev-kredsen skulle bygges samme sted. Nu er det endelig færdigt og klar til at foreningen kan rykke ind.

I de tre år, hvor FDF Herlev har stået uden et kredshus, har de holdt til i Præstebro Kirke. Det fortæller Rasmus Lind, der er kredsleder for FDF Herlev.

» Vi har haft vores aktiviteter i Præstebro Kirke helt ind til nu, hvor vi kan flytte ind i vores egne lokaler igen. Det glæder vi os rigtig meget til, men vi har også været meget glade og taknemmelige for, at de kunne have os deroppe (i Præstebro Kirke, red.),« siger kredslederen.

Det nye kredshus skal indvies på søndag den 14. august, hvor foreningens medlemmer og deres familier er inviteret til indvielse, der først starter med en gudstjeneste i Præstebro Kirke kl. 10.30, og slutter med taler og efterfølgende reception i det nye hus på Elverhøjen.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Det gamle kredshus blev revet ned efter branden i september 2019, hvor FDF Herlevs gamle hus brændte ned på grund af en påsat brand og ikke stod til at redde. Arkivfoto. Henrik Lüthcke.

Et større og forbedret hus

Selvom det er tre år siden, at det gamle hus brændte ned, så er det først nu her i august, at det nye hus står færdigt. Kredsleder Rasmus Lind fortæller, at det har været en lang proces at bygge huset, som har været drevet af medlemmerne i foreningen.

»Vi er jo alle sammen frivillige hernede. Så tager ting jo tid, og så har der selvfølgelig også være corona, som har sat en bremse for meget FDF-arbejde, og det var svært at mødes og lægge planerne,« siger han.

Det er FDF-Herlev, der er bygherre på det nye kredshus, og de har også selv været med til at tegne og planlægge huset, men selve byggeriet har firmaet AmerLog, der bygger bjælke- og træhuse, stået for.

LÆS OGSÅ: Op(s) på mærkerne og brug solcreme

Det gamle hus, der brændte ned i september 2019, var på 132 kvadratmeter. Det nye hus, der bliver indviet på søndag, er en halv gang større og er på 192 kvadratmeter i alt.

»Sagen er, at vi for tre år siden næsten var vokset ud af det hus, vi havde i forvejen. Vi fyldte det helt op. Så vi besluttede tidligt i processen, at når vi nu var i den uheldige situation, at vi skulle bygge noget helt nyt, så ville vi også gerne bygge noget, der pegede lidt ind i fremtiden, og hvor der er plads til alle de medlemmer, vi er og bliver på sigt,« siger Rasmus Lind og tilføjer:

»Forhåbentligt kan vi være her i mange år og lave en masse aktiviteter i det (det nye kredshus, red.),« siger han.

Klar til flere medlemmer

Ifølge Rasmus Lind giver kredshuset også nye muligheder for FDF Herlev og foreningens medlemmer.

»Nu hvor vi har fået de her nye rammer, så har vi endelig mulighed for at starte et nyt hold op for 0. og 1. klasser. Vi har inviteret alle 0. og 1. klasser på Herlev Byskole afd. Elverhøjen til at komme. Vi har uddelt en lille gave og noget information om det,« fortæller kredslederen og tilføjer:

»Her i august måned og måske lidt ind i september, kommer vi jo til at se tiden an, fordi vi ved jo ikke, hvor mange der griber invitationen. Men vi har i hvert fald fået henvendelser fra flere forældre, hvor deres børn har spurgt om de må være med eller hvor forældrene selv mener, at det vil være en god idé, at deres børn er med her i foreningen,« siger han.

Rasmus Lind håber og tror på, at der kommer flere medlemmer til FDF Herlev, når foreningen igen får sit eget kredshus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rasmus Lind, der er kredsleder i FDF Herlev, glæder sig til at indvie det nye kredshus, og ser frem til de mange aktiviter, der nu kan laves i huset. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Corona har sat sit præg

»Vores medlemstal er gået lidt ned over de her år, hvor vi ikke har haft vores eget hus. Der er gået nogle kræfter på, at få de rammer på plads,« siger Rasmus Lind, der fortæller, at corona også gjorde det svært for foreningen at opretholde sine medlemmer og tiltrække nye.

»Det har været svært at holde kontakten til alle vores medlemmer, fordi vi er et fællesskab, som folder sig ud, når vi mødes. Så hvis vi i flere måneder ikke kan mødes, så er det svært at have en krog ind i det fællesskab. Det er jo også dem, der har været med i et godt stykke tid, og som allerede er forankret i fællesskabet, der kommer tilbage på den anden side. Det er fællesskabet man kommer for,« siger han.

LÆS OGSÅ: Ny daginstitution i erhvervskvarteret bliver ikke Herlevs sidste

Lige nu er der omkring 30 medlemmer af FDF Herlev, hvor de yngste medlemmer er omkring 11 år og det ældste medlem lige er blevet 80 år. Kredslederen fortæller, at foreningen inden branden i 2019 havde en stabil medlemsfremgang, og det håber han, vil kommer igen nu, hvor foreningen får sit eget kredshus igen.

»Vi kan mærke, at der er masser af interesse for de aktiviter, vi laver, og det fællesskab vi tilbyder,« siger Rasmus Lind og tilføjer:

»Så må vi se, hvor mange der dukker op. Men vi er i hvert fald klar til at tage imod dem, der kommer,« siger han.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!