Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Venstre i Herlev har stadig tillid til partiformand trods flere løftebrud

Venstre i Herlev støtter Jakob Ellemann-Jensens (V) beslutning om at indgå i en bred regering trods flere løftebrud, fortæller lokalformand Bill Bjørklund (V). Han oplyser, at det lokale medlemstal ikke er blevet påvirket.

Den seneste tid har der være en del røre i Venstre, efter partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) begik løftebrud ved at gå i regering (SMV-regeringen, red.) med Mette Frederiksen (S), selvom han havde givet udtryk for, at det aldrig ville komme til at ske.

Derudover trak han også ønsket om en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens rolle i minksagen tilbage, selvom det også var et af hans valgløfter.

Men trods flere løftebrud, så er der stadig opbakning og tillid til partiformanden i Venstre i Herlev. Det fortæller formand Bill Bjørklund (V).

»Der er fuld tillid til Jakob,« siger han og tilføjer:

»Det var en fejl at være så kategorisk inden valget. Det har han jo også været ude at sige og forklare til pressen. Det kan man jo så vurdere, om man tager for gode varer,« siger han.

Derudover fortæller Bill Bjørklund, at de i Venstre i Herlev blev orienteret på Teams-møder hver anden aften igennem regeringsforhandlingerne, og at det har været med til at bevare og styrke tilliden til partiformanden.

LÆS OGSÅ: Lokal politimands telefonnummer blev udnyttet til økonomisk kriminalitet

Troede ikke det var en mulighed

Men hvorfor have tillid til en formand, der ikke holder, hvad han lover, kunne man spørge? Og hvad tænker lokalformanden om at skulle samarbejde med et parti, der hidtil har været en politisk modstander?

Jamen, jeg troede ikke, at det var en mulighed. Det troede jeg da ikke. Men man bliver jo klogere for hver dag, der går

»Jamen, jeg troede ikke, at det var en mulighed. Det troede jeg da ikke. Men man bliver jo klogere for hver dag, der går. Man må jo tage bestik af situationen, og der er nogle ting, der udvikler sig,« svarer han.

»Det tror jeg, vi alle sammen blev overraskede over,« siger han, der fortæller at Venstre i Herlev bakker op om, at Venstre indgår i en bred regering.

LÆS OGSÅ: Bandepartnerskab fornyet igen: “Bandekriminalitet kender ikke kommunegrænser”

Havde gerne set en advokatundersøgelse

Et af Jakob Ellemann-Jensen andre løftebrud var, da han i forbindelse med det nye regeringssamarbejde droppede ønsket om en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen i forbindelse med mink-sagen.

Hvad tænker du om det løftebrud?

»I Herlev havde vi gerne set, at det var blevet prøvet ordentligt af, om der var sket nogle ulovligheder i det her mink-forløb. Men omvendt, når der så ikke er flertal for, at vi på nuværende tidspunkt skal have den advokatundersøgelse, jamen så var der også bred opbakning til at søge så meget indflydelse som muligt,« svarer han.

I Herlev havde vi gerne set, at det var blevet prøvet ordentligt af, om der var sket nogle ulovligheder i det her mink-forløb

Er du som formand for Venstre i Herlev ikke skuffet over, at Jakob Ellemann-Jensen har trukket i land med at lave en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen?

»Jeg er ikke skuffet, men jeg havde gerne set den advokatundersøgelse. Men når den mulighed ikke er der, så synes jeg, at man har gjort det rigtige ved at gå efter den brede regering,« siger han.

Bill Bjørklund fortæller også, at Venstre i Herlev ikke har mistet medlemmer på Jakob Ellemann-Jensens løftebrud omkring regeringssammensætningen, men tværtimod fik et nyt medlem den dag, SMV-regeringen blev offentliggjort. På nuværende tidspunkt er der 30 medlemmer.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!