Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

2730 ROSKILDE

Der er støv, fest og mere støv i Herlev-lejren til årets Roskilde Festival, hvor stemningen er i top og rengøring en prioritet.


Solen banker i nakken, som man bevæger sig ud mod Herlev-lejren på årets Roskilde Festival. Her bliver Herlev Bladets udsendte hentet af Nanna Klein, der glad beretter om et besøg hos nogens bedstemor i Tune.

»Vi fik bad, lur og pandekager, så det var fantastisk,« siger hun, der sammen med resten af pigerne i lejeren har været der siden lørdag.

De har været på Roskilde i mange år, men ikke helt på den måde, de gør det i år. For ved deres brandvarme telte er der en tilstand, der normalt ikke rimer på Roskilde Festival. Der er rent. Ikke én halvklam dåsebajer eller tundåse fra i går er til at spotte. Der er simpelthen ryddet op og gjort rent.

»Vi skulle sende en kreativ ansøgning for at få lov til at bo her,« fortæller Anne Sofie Thomsen.

Konceptet hedder ‘Clean out loud’ og er som navnet antyder et campsite, hvor man skal rydde op. Og ikke nok med det- man skal også lave events, der får andre til det. Gevinsten er, ud over at man bor rent og pænt, at man får et reserveret område til sin camp, som man kan vandre ind på i ro og fred i stedet for at spæne ind og kæmpe om pladsen. Men det kræver altså at man søger og er heldig, som Herlev-pigerne har været det.

Håber det er sidste år

Meeen selvom der er renere, så er der stadig støvet. Så det kræver bunker af vådservietter at opretholde bare en anelse hudfarve. Og øl, vand, salt og mere øl at klare varmen.

»Og det er pissegodt,« konstaterer en af pigerne.

De første dage, før musikken begynder, er blandt andet blevet brugt på at være på besøg i andre lejre med koncepter, der mest handler om gratis drinks. Og de skal jo ned, selvom flokken af piger på 22-23 år giver udtryk for, at de ikke kan holde til helt det samme, som de kunne engang.

»Men vi har også været med siden, vi var 16,« påpeger en.

Og der midt i alt det festlige, forventningen om Eminem på Orange om ikke mange timer og rigtig gode og solide veninder, så sidder Nanna Klein egentlig med et ønske om, at det bliver hendes sidste år på Roskilde. Ikke for evigt, men for en tid.

»Jeg vil gerne ha’ et barn,« forklarer hun smilende og afslører, at faren har hun fundet.

»Så nu vil vi bare gerne finde noget at bo i. Jeg er født og opvokset i Herlev, så der vil jeg gerne blive,« siger hun, før pigerne begynder at snakke om, hvornår man mon er festivalklar igen efter sådan en baby.

Men før baby kommer ølbong. Så sådan en laver de lige vist mest til ære for fotografen, og så kan dagens fest også lige så godt begynde i den rene, varme Herlev-lejr på Roskilde 2018.

Lejeren ‘Camp Haarby Eliten’  består af: Nanna Klein, Alberte Mira, Anne Sofie Thomsen, Amanda Skourup, Camilla Hertz, Laura Løwert Mouritsen, Joanna Lagermand, Mathilde Hestbech plus det løse. 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!