Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

48-årig tiltalt for grov mishandling og psykisk vold

En 48-årig mand skal i retten anklaget for at have voldtaget, slået og udsat sin partner for psykisk mishandling og for at have været voldelig over for deres lille barn.

Tre dage er der afsat til en grov straffesag, hvor en 48-årig mand står tiltalt for i Skovlunde kontinuerligt at have udsat sin partner for fysisk og psykisk mishandling. Det fremgår af anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi, at der både skulle være tale om fysisk og psykisk vold samt vold mod deres søn, da han var godt et halvt år til tre år gammel.

Voldtægt og knytnæveslag

Nærmere bestemt skulle den 48-årige have voldtaget kvinden ved to lejligheder – både 10. marts 2019 og i april 2020. Derudover fra april 2016 til 25. april 2020 have slået hende i ansigtet med flad hånd og med knytnæve på kroppen samt taget halsgreb på hende, revet hende i håret og spyttet på hende.

LÆS OGSÅ: Syv års fængsel for psykisk og fysisk vold

Desuden fra april 2019 til 2020 at have udsat hende for psykisk vold jf. den forholdsvis nye paragraf 243 i Straffeloven. Ifølge anklageskriftet kommer det til udtryk ved, at han blandt andet skulle have kontrolleret kvindens hverdag ved at fungere som tolk, de har begge irakisk baggrund, ‘ved at bestemme hvilke personer hun skulle omgås og have kontakt med, hvilket tøj hun skulle være iført, kontrollerede hendes økonomi, og truede hende med hjemsendelse og at tage børnene fra hende, ligesom tiltalte rev hendes pas i stykker og derved forhindrede hende i at rejse til deres nyfødte tvillinger, der opholdt sig i Irak’.

Vold mod spædbarn

Som nævnt er manden også tiltalt for at være voldelig over for parrets søn. Af flere omgange skulle han fra 2017, hvor sønnen kun var godt et halvt år gammel, til april 2020 blandt andet have givet ham lussinger, nevet ham i numsen og kastet ham på sengen.

Endelig er han også tiltalt for at have afgivet falsk erklæring ved i tre tilfælde at have påstået ikke at have et gyldigt irakisk nationalitetspas, da han ville ansøge Udlændingestyrelsen om et dansk fremmedpas.

Herlev Bladet følger sagen, der starter 1. april ved Retten i Glostrup.

LÆS OGSÅ: Herlev Kommune svarer på kritik

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!