Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Betinget fængsel til unge brandstiftere

To drenge på 16 og 17 år er 'sluppet' med betinget fængsel for at sætte ild på to biler og udøve hærværk på Skovlunde Skole Nord.

Syv måneders fængsel til en 17-årig dreng og ni måneder til en 16-årig dreng. Det var afgørelsen, da Retten i Glostrup i sidste uge dømte de to for blandt andet ildspåsættelse og omfattende hærværk. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Det understreges, at begge domme er gjort betingede, da drengene er unge.

Ifølge anklageskriftet stod de to tiltalt for 12. august sidste år i tidsrummet fra midnat til tyve minutter over at have sat ild på to biler ved brug af brandbar væske, så bilerne udbrændte. Det anslås, at bilerne tilsammen havde en værdi på 205.000 kroner.

Ildspåsættelsen skulle være foregået lige ud for Kasperskolen i Skovlunde.

Derudover står de også tiltalt for fire dage forinden 8. august klokken 23.55 at have smadret 26 vinduer vurderet til knap 34.000 kroner i Skovlunde Skole Nord med en ukendt genstand.

Beslagt hash

Desuden viser anklageskriftet, at den 16-årige i to tilfælde er tiltalt for at have været i besiddelse af hash, hvorfor han også fik en højere straf.

Den ene gang 24. september sidste år, hvor han blev taget med 10,7 gram og den næste måneden efter 30. oktober, hvor han havde 34 gram liggende. I sidstnævnte tilfælde mener anklagemyndigheden, at der var tale om hash med henblik på videresalg.

LÆS OGSÅ: Flere påsatte bilbrande

Endelig er de begge hver især tiltalt for at have stjålet en cykel.

Anklager i sagen Anna Winkel er tilfreds.

»Det er blandt andet på baggrund af rigtig godt politiarbejde hos Lokalpolitiet og i Efterforskningen, at vi kunne finde frem til gerningsmændene og nu står med en dom,« siger hun.

Ungdomskriminalitetsnævnet

Det fremgår af anklageskriftet, at de to på grund af deres alder også skal have deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet med henblik på at vurdere, om de skal have en eventuel tillægsforanstaltning. Der er tale om et uafhængigt nævn, der medvirker til at forebygge ungdomskriminalitet ved at fastlægge målrettede, individuelle forebyggende indsatser for kriminalitetstruede børn og unge i alderen 10 til 17 år.

Begge drenge modtog dommen. Af pressemeddelelsen fremgår, at det endnu ikke endeligt er opgjort, hvor meget drengene skal betale i erstatning.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!