Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Boligejer i chok over ny ejendomsvurdering: “Den er jo helt ude i hampen”

Kjeld Røhl er blandt de boligejere, som ikke forstår, hvorfor hans grundværdi pludselig er blevet højere end ejendomsværdien.

Den 12. september fik 1,7 millioner boligejere tilsendt de foreløbige ejendomsvurderinger’ fra Vurderingsstyrelsen.

Siden da har flere boligejere stillet spørgsmålstegn ved, at deres grundværdi pludselig er blevet højere end ejendomsværdien, som er værdien af hele ejendommen, inklusive grund og bygninger.

Blandt de forundrede boligejere er Kjeld Røhl, der bor på Rørbækvej i Herlev. Han har fået vurderet sin grundværdi til 7.191.000 kroner og sin ejendomsværdi til 4.571.000. En vurdering, han er uforstående over for.

»Jeg er i chok. Den (vurderingen, red.) er jo helt ude i hampen. Det er jo et ganske normalt parcelhus på en ganske normal villavej,« siger han.

LÆS OGSÅ:Ejendomsmæglere: Boligejere i Herlev bør ikke frygte skattestigninger

De seneste ejendomsvurderinger kom i 2011, hvor grundværdien på Kjeld Røhls hus lå på 1.337.200 kroner, og ejendomsværdien lå på 2.400.000 kroner.

Derfor er han sikker på, at der er tale om en systemfejl på den foreløbige ejendomsvurdering. Både fordi grundværdien er cirka 2.600.000 kroner højere end ejendomsværdien, og fordi grundværdien er steget næsten 6.000.000 kroner, siden den sidst blev vurderet i 2011.

»Der må jo være sket en fejl. I min optik kan grunden aldrig være mere værd end ejendommen,« siger han.

Manglende klagemuligheder

Selv hvis der er sket en fejl i den foreløbige vurdering, har boligejerne ikke mulighed for at klage over den eller få den rettet. Det bliver først muligt at klage, når boligejerne får deres endelige ejendomsvurderinger.

Det sker dog først tidligst i 2025, hvilket Kjeld Røhl er utilfreds over.

»Det er jo dybt problematisk, at man ikke har mulighed for at klage. Det kan ikke være rigtigt, at jeg kan stå med så vanvittig en vurdering, og så har jeg ikke noget at skulle have sagt,« siger han.

Alligevel overvejer han at finde en mulighed for at gøre indsigelse, da han ikke vil vende det blinde øje til.

»Jeg må jo kunne klage på en eller anden måde. Jeg vil i hvert fald gøre mit for, at det kan lykkes,« siger han.

Du kan se din foreløbige vurdering på Vurderingsportalen her.

LÆS OGSÅ: Flere boliger til salg i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!