Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Budskab: Død fiskehejre i Skovlunde Bypark – lad den være

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er der stadig fugleinfluenza i omløb, hvorfor man bør lade døde fugle fundet i naturen være og lade naturen gå sin gang.

En død fiskehejre flyder rundt i søen i Skovlunde Bypark, hvad skal man gøre?

Spørger man den midlertidige områdeformand for Ballerup, Lene Lindholm, så skal man faktisk ikke gøre noget. Kun hvis man finder et dyr, der lider, skal man ringe 1812.

Årsagen er ifølge hende, at dyret enten er død naturligt eller af fugleinfluenza. Hvis sidstnævnte er tilfældet, så kræver det en større operation at indsamle dyret uden at sprede smitten videre.

»Vi har typisk heldragter på og handsker for at være dækket ind, og så bør man undgå at køre rundt med dem,« fortæller hun og uddyber, at dyrlæger for eksempel heller ikke vil have dem ind på klinikken, da de kan smitte videre blandt andet til hunde.

Ikke usædvanligt

Hvor specielt er det, at det er en fiskehejre?

»Det er ikke ualmindeligt, det kunne også lige så godt have været en svane,« påpeger Lene Lindholm, der godt er klar over, at hvis man lader den være, så kan den potentielt smitte andre dyr i vandet.

»Vi følger Fødevarestyrelsens regler på området, og de siger, at man skal lade døde dyr i naturen være,« lyder det.

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening er fiskehejren ikke truet herhjemme, selvom der fra 2007 til 2018 har været en tilbagegang på 20-33 procent. Der blev i 2018 registreret 5.500 ynglepar.

LÆS OGSÅ: Muligt projekt om Herlev Hallerne – det drømmer foreningerne om

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!