Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Muligt projekt omkring Herlev Hallerne: Det drømmer foreningerne om

Ingen konkrete planer er lagt endnu for området omkring Herlev Hallerne - men drømme for området er der nok af. Her kan du læse, hvad foreningerne drømmer om.

Der er godt nok ikke lagt en eneste konkret plan for området omkring Herlev Hallerne endnu – men tanker, drømme og gisninger er der rigeligt af.

Og nogle af de drømme står de forskellige idrætsforeninger, der har huse i Herlev Hallerne, for.

De drømmer om en ny hal. De drømmer om parkering under jorden og et farvel til den store parkeringsplads. De drømmer om nye omklædningsrum og de drømmer om en fodboldbane, der kan bruges hele året. Og så drømmer de om områder, der kan være fælles.

»Problemet lige nu er, at der er mange ting deroppe, men der er ikke noget, der binder det hele samme. Det eneste, der binder det sammen, er den store parkeringsplads. Der mangler ligesom et område, hvor folk kan opholde sig,« siger Rasmus Nielsen, der er bestyrelsesformand i Herlev Floorball Club.

LÆS OGSÅ: Nyt om afspærring af Ringvejen: Måske der også skal graves andre steder på letbanestrækningen

Drømme er der nok af

Herlev Floorball Club er ikke alene med sine drømme om nogle fælles faciliteter. Det drømmer også Herlev/Hjorten Håndbold og Herlev Idrætsforening om. Højt på de to foreningers ønskeliste er dog også en ny hal.

»Vi så gerne som forening, at der bliver bygget en ny hal. Den gamle hal er fin, men den trænger til en renovering, og faciliteterne rundt om hallen er heller ikke up to date. Det var formentlig rigtig godt, dengang det blev bygget, men hallen passer ikke længere til behovet,« siger Jerome Bolvig, der er bestyrelsesformand for Herlev/Hjorten Håndbold.

Jeg kunne godt frygte, at hvis man ikke finder en måde at finansiere det her på, så sker der bare ingenting

Alle foreningerne mødtes i slutningen af 2022 til en workshop med kommunen, hvor de kunne lufte alle deres drømme og idéer. Og den workshop kalder Annelise Fenger, der er bestyrelsesformand i Herlev Idrætsforening, for en stor ønskebrønd.

»Vi talte om, om man måske kunne få alle bilerne under jorden, at få skabt nogle gode omklædningsfaciliteter og generelt mere plads. Fodbold drømmer om at få nogle baner, der kan bruges hele året, og jeg synes generelt, at der var en stor åbenhed i forhold til at lytte til hinanden, og der var rigtig mange ønsker, der kom på bordet,« siger Annelise Fenger

Drømmene kommer med en pris

Idrætsforeningerne er dog langt fra alene om at drømme om en udvikling af området. Også Herlev Kommune har et håb om, at området bliver udviklet.

LÆS OGSÅ: Forældre til 14-årigt voldsoffer: Det er ikke lyserødt i Herlev

Men sådan en udvikling koster penge – og pengene skal jo komme et sted fra. Derfor har kommunen sat gang i en undersøgelsesproces i gang sammen med PensionDanmark om, hvordan en finansiering kan skrues sammen. Blandt andet er det foreslået, at man kan bygge boliger for at få råd.

»Vi ved jo godt, at der ikke er nogle, der er interesserede i at bygge sådan noget, som vi drømmer om, uden at det koster noget andet. For os kunne det sagtens være gennem lejligheder eller måske et sportscollege i forbindelse med hallen. Det ville også være med til at styrke foreningslivet yderligere,« siger Rasmus Nielsen fra Herlev Floorball Club.

Naboerne er ikke begejstrede

Men boliger er imidlertid det sidste, som naboerne i området drømmer om. Og hele snakken om muligheden for boligbyggeri satte derfor også gang i en del bekymringer blandt naboerne, som vi også her på Herlev Bladet har skrevet om ad flere omgange.

Boliger kan også bygges på en grøn måde. Og så længe der bliver bygget på den rigtige måde, så kan jeg ikke se udfordringen i det

Borgerne vil nemlig helst bare bevare de grønne områder.

»Jeg synes helt overordnet, at vi skal passe på vores grønne områder, men jeg synes også, at man skulle gå ind i det her med et åbent sind. Jeg bliver lidt ked af den diskussion, der har været indtil videre. Jeg kan godt forstå dem, der bor der, men der er jo mange forskellige muligheder i området, og måske skulle man tage den lidt med ro i stedet for at sige kategorisk nej,« siger Annelise Fenger og fortsætter:

»Jeg kunne godt frygte, at hvis man ikke finder en måde at finansiere det her på, så sker der bare ingenting, og det synes jeg ville være rigtig ærgerligt for det område. Der er jo rigtig mange idrætsaktive i Herlev Kommune, og hvis der skal fortsætte med at være  det, så må der også være nogle faciliteter, der indbyder til idræt.«

»Som beboer i byen vil jeg naturligvis gerne have grønne områder, men boliger kan også bygges på en grøn måde. Og så længe der bliver bygget på den rigtige måde, så kan jeg ikke se udfordringen i det,« siger Jerome Bolvig.

Intet er imidlertid besluttet endnu. Foreningernes drømme for området og snakken om boligbyggeri er derfor stadig blot det – drømme og snakke.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!