Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Camilla fra Herlev skal krydse Atlanten i en robåd

Herlevitten Camilla Tvernø og hendes makkere Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg skal til december krydse Atlanterhavet i en robåd. Lykkes det, bliver de den første danske robåd kun bestående af kvinder, der når fra de De Kanariske Øer til Caribien.

Forestil dig at ro i en 8 meter lang robåd med kun to ro-makkere, et stort lager tørmad om bord, en spand til at lave både stort og småt i og udelukkende et sprudlende Atlanterhav omkring dig og et mål flere tusind kilometer forude….i mellem 40 og 50 dage.

Det er den 39-årige Herlevit Camilla Tvernø lige nu ved at forberede sig på at gøre om bare ni måneder – på trods af, at hun lige nu faktisk ikke har den helt store roerfaring. Hun stiller nemlig op i Talisker Whisky Atlantic Challenge, der starter den 12. december 2022, sammen med makkerne Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg. Her skal de sammen, under holdnavnet Rowmodels, krydse Atlanterhavet i en robåd.

»Min motivation for at gøre det her er helt klart en stor nysgerrighed på, hvem jeg er, og hvordan jeg vil klare de store udfordringer, vi helt sikkert kommer til at møde derude. Jeg vil også vise mig selv og mine børn, at når der kommer muligheder vores vej, som føles rigtige, så skal vi turde springe ud i det,« lyder det fra Camilla Tvernø.

LÆS OGSÅ: Mere fjernvarme er op til kommunen

Hun fik nemlig muligheden for at blive en del af teamet Rowmodels tilbage i efteråret 2021 gennem fitnesscenteret the Wolfpack Gym, hvor både hun og tidligere deltagere i Talisker Whisky Atlantic Challenge træner. Og den mulighed ville hun ikke lade passere. For hende handler det nemlig ikke om at slå rekorder, men derimod at udfordre sig selv og få en oplevelse for livet.

»Vi ror ikke for at vinde, vi ror for oplevelsen og for udfordringen. Jeg synes jo, at vi er vindere, så snart vi tager afsted.«

Her står Camilla Tvernø (i midten) med sine ro-makkere Marie Adserballe (t.h) og Anne-Marie Feilberg (t.v.). Foto: Rowmodels

Ikke bekymret for, at det bliver farligt

Camilla Tvernø træner normalt meget, men roning har ikke før nu været en af de sportsgrene, hun har dyrket. På trods af det, er hun helt overbevist om, at hun den 12. december, når Rowmodels ror fra kaj på La Gomera på De Kanariske Øer og sætter krusen mod Antigua i Caribien, er helt klar på de fysiske såvel som mentale udfordringer.

»Der er jo et klart træningsprogram for os, hvor målet er at komme over Atlanten, så jeg er slet ikke nervøs for ikke at nå at kunne alt, vi skal kunne. Selv hvis man har meget roerfaring, er det jo noget helt andet at ro på åbent hav på den her måde,« siger hun og fortæller, at de har en lang liste med ting, de skal kunne, før de overhovedet kan sætte fra land i løbet. Det gælder alt fra antal timer i båden, erfaring med nat-roning til brug af kompas og at kunne bevæge sig sikkert rundt på den lille robåd ved hjælp af sikkerhedsliner.

LÆS OGSÅ: Lokal DF-formand: Der er ikke uro i partiet

På trods af klare retningslinjer og et godt træningsprogram, så vil tanken om en lille robåd på det store Atlanterhav for mange være forbundet med nervøsitet og bekymring for, at der skulle ske noget alvorligt. Men sådan er det ikke for Camilla Tvernø. Det fylder nemlig slet ikke, fortæller hun:

»Jeg er ikke bekymret, for var jeg det, så havde jeg ikke meldt mig til. Jeg er helt overbevist om, hvis jeg følger løbets guidelines og forbereder mig godt fysisk og mentalt, så er det sikkert. Hvis jeg troede at jeg satte liv og lemmer på spil, så havde jeg ikke gjort det.«

Derfor er der også fuld opbakning fra både hendes mand og to børn, fortæller hun.

Her ses Rowmodels under en af deres mange træninger. Foto: Rowmodels

Det mentale bliver det sværeste 

5000 kilometer i en robåd på åbent hav vil være en stor fysisk udfordring for de fleste, og det tror Camilla Tvernø da også, at det bliver for hende. Men hun forventer ikke, at det er fysisk, at de største udfordringer vil være.

»Roningen er faktisk det mindste af det. Selvfølgelig bliver det hårdt, og det kræver træning, men det mentale er en bliver nok den største udfordring. Når man er udmattet fysisk, er man jo mindre i stand til at rumme, hvad der sker. Savnet til mine børn og mand derhjemme vil nok opleves endnu større, så jeg kommer sikkert til på et tidspunkt at have tankerne om, hvorfor jeg dog har sat mig i den her situation, « siger hun.

»Det prøver vi derfor også at forberede os på sammen med vores mentalcoach. Det handler blandt andet om at lære hinanden rigtig godt at kende, så vi kan støtte hinanden på båden og vokse med udfordringerne i stedet for at bryde ned af dem.«

Man kan følge Rowmodels og Camilla Tvernøs rejse mod at krydse Atlanten Instagram, hvor de hedder Rowmodels_dk

LÆS OGSÅ: Far i fængsel for vold mod teenage-søn 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!