Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dansk Folkeparti: Vi vender tilbage i Herlev

Selvom hele bestyrelsen for den lokale afdeling af Dansk Folkeparti har meldt sig ud af partiet, så er partisekretæren sikker på, at Dansk Folkeparti vender tilbage i Herlev.

Lige nu har Dansk Folkeparti i Herlev ingen lokal bestyrelsen. Det ligger fast efter, at hele bestyrelsen har meldt sig ud blandt i protest over, at tidligere formand for partiet Pia Kjærsgaard i weekenden delte et tweet skrevet af folketingskandidat Nana Harring, hvor der stod ‘Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng.’

‘Grotesk at man tillader at kalde vores medstifter, tidligere formand og medlem gennem 27 år en tøsedreng,’ skrev den nu tidligere formand for DF i Herlev, Mette Qwinten i går til Herlev Bladet.

Hos moderpartiet ønsker fungerende partisekretær Chris Bjerknæs den nu tidligere DF-bestyrelse held og lykke.

»Jeg kan forstå, at Mette (Qwinten.red) og hendes mand og hendes veninde har meldt sig ud. Men derfor er der stadig medlemmer der ude, så nu skal vi bare have fundet en ny bestyrelse,« siger han til Herlev Bladet som begrundelse for sin udmeldelse.

Forstår du deres grunde for at forlade partiet? 

»Jeg forstår til fulde, at det er træls, det der foregår. Vi har haft en snak med Nana (Harring.red) og Pia (Kjærsgaard.red) om det,« siger han.

Og hvad kom der ud af den snak?

»Det holder vi internt,« siger Chris Bjerknæs

Ifølge ham er der stadig medlemmer af Dansk Folkeparti i Herlev, men hvor mange ved han ikke.

»De tal har jeg ikke lige. Vi gør medlemstallet op en gang årligt til årsmødet, men vi er stadig et godt stykke over, da Morten blev formand,« siger han.

LÆS OGSÅ: Nu er planen klar – disse områder kan først få fjernvarme

Ifølge Herlev Bladets oplysninger har syv medlemmer af DF i Herlev meldt sig ud inden for de sidste 14 dage. Det betyder at lokalforeningen, før nyheden i går, var nede på omkring 25 medlemmer. Om udmeldingen fra DF’s lokale bestyrelse i går har betydet flere ud- eller indmeldelser vides ikke.

Chris Bjerknæs oplyser, at der allerede nu er kontakt til medlemmer af DF i Herlev, der har udvist interesse for at træde ind i en ny bestyrelse.

»Vi er i dialog med folk fra Herlev, der gerne vil være med i bestyrelsen også folk, der tidligere har været med i Dansk Folkeparti, så vi er fortrøstningsfulde,« siger Chris Bjerknæs, der ikke vil oplyse, hvem der er tale om.

Partisekretæren forventer, at en ny generalforsamling vil blive holdt i Herlev efter sommerferien.

LÆS OGSÅ: Anklage: Ulovlig spærring af Gråpilevej 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!