Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

De giver den gas i skolen

Herlev Byskole afdeling Eng samarbejder med motorsporten om et skoleprojekt, hvor eleverne både får prøvet hestekræfter af og lært om dem.

Adrenalinen pumper, kroppen er spændt til bristepunktet, svedige håndflader knuger rattet til sig. Om lidt går det løs. Der er helt stille under hjelmen, blikket er stift rettet mod manden i front.

»Husk, giv den gas derude. La’ vær’ med at køre ind i hinanden. Alle skal have det sjovt. God fornøjelse«, lyder det, før de otte forskelligtfarvede gokarts piler afsted.

Det foregår i Power Racing Gokart Akademi i Herlev, hvor Dansk Automobil Sports Union (DASU) har taget hul på et spritnyt og tværfagligt skoleprojekt kaldet ‘Hestekræfter – motorsport på skoleskemaet’.

Det bygger på ’den åbne skole’ fra skolereformen, som betyder, at eleverne som en del af deres læring skal væk fra klasselokalerne og ud i virkeligheden.

Fange elevers interesse

Det kommer de også i nærværende projekt, som Herlev Byskole afdeling Eng får æren af at afprøve som den første ud af 25 klasser i år.

Eller det vil sige næsten. For sidste år lavede man et pilotprojekt med tre folkeskoler, og det gik godt.

LÆS OGSÅ: Racerkører i miniformat

Forventningerne er da også høje i forhold til at skyde det treårige projekt i gang.

»Jeg tror, at vi med sådan et projekt kan fange flere elever. Også dem, der ikke er interesseret i for eksempel fysik og matematik«, vurderer manden bag, Mikkel Bøyesen.

Et bedre omdømme

Han er egentlig idrætslærer og forretningsudvalgsmedlem i Dansk Skoleidræt, men har en virksomhed ved siden af, hvor han rådgiver idrætsforbund i forhold til samarbejde med folkeskolen.

Det var også i den forbindelse, at DASU kontaktede ham i 2017.

»Målet er, at motorsporten får et bedre omdømme, for selvom det er en sport, der sviner og larmer, tilbyder den så meget andet«, forklarer han, der i sit projekt satte sig for netop at inkludere alt det andet også.

I Herlev er det 7. og 8.B fra Herlev Byskole afdeling Eng, der er med i projektet, som udover to gange gokart-kørsel også betyder, at de skal analysere deres resultater og lære om motorsporten generelt.

Læs meget mere i dennes uges Herlev Bladet.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!