Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Kæphestebaner eller maling af vægge i vores skoler?

Debatindlæg fra Jacob Aagesen (C), medlem af kommunalbestyrelsen

I forbindelse med Budget24 blev der indført en gate-keeper ordning, hvor alle indkøb over 10.000 kroner skal godkendes af en direktør med formål at få bedre kontrol over vores samlede indkøb og en sikring af, at indkøb er i overensstemmelse med rammerne. 

Desværre gælder ordningen ikke over for Kommunalbestyrelsen. I Budget24 har en enig Kommunalbestyrelse vedtaget tre millioner kroner ekstra til skolerne til kapacitetsudvidelse og vedligehold af ejendommene. 

LÆS OGSÅ: Politisk fløjkrig om tre millioner kroner til skoleområdet

Fra Konservativ Folkeparti gik vi med i dette, fordi vores skoler i den grad trænger til en opfriskning med lapning af huller, maling af vægge, fyldning af revner, nye vinduer etc. 

Fra Konservativ Folkeparti gik vi med i dette, fordi vores skoler i den grad trænger til en opfriskning med lapning af huller, maling af vægge, fyldning af revner, nye vinduer etc.

Men da vi på seneste kommunalbestyrelsesmøde skulle vedtage, hvad pengene skulle bruges på, var der kapacitetsudvidelse på Herlev Skole, men en større del af vedligeholdelsespengene skulle nu bruges på kuglepuder, kæphestebaner og bordtennisborde, fordi det var de ønsker, der var kommet fra skolerne efter en proces, hvor elevråd, skolebestyrelser og lærere har givet input.

Vi anerkender processen og forslag, der er indkommet, men nogle af dem er ikke vedligehold, men burde komme i en anden kontekst.

Vi kunne på SF forstå, at maling af skolerne ikke er vigtigt og S beskyldte os for at være utroværdige og uordentlige og at vi ikke skulle lege tekniske ejendomsledere, der ville bestemme i detaljen, og der var ikke tilslutning til LA’s og vores forslag om, at processen skulle gå om med en tydeligere beskrivelse af rammerne, skolerne kunne prioritere ud fra.

Det har aldrig været vores hensigt at bestemme i detaljen, hvad der på skolerne skulle udbedres, for det har vi ikke overblik over, men vi vil sætte retningen og rammen og uanset hvilket stort arbejde, der er lagt, så kan en bestyrelse altså godt bede om nye forslag – sådan foregår det i hvert fald i private virksomheder.

LÆS OGSÅ: Debatindlæg: Skolerne skal selv fordele pengene

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!