Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Skolerne skal selv fordele pengene

Debatindlæg fra: Marco Damgaard (S), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af kommunalbestyrelsen

På vores seneste kommunalbestyrelsesmøde besluttede vi efter en god og inddragende proces, at fordele de tre millioner kroner vi i budget 2024 har sat af til ekstra vedligehold, fysiske læringsmiljøer og øget kapacitet i Herlev syd.

Alle skoler har i et tæt samarbejde med elevråd, skolebestyrelser, medarbejdere og ledelser kunne byde ind på disse ekstra anlægsmidler. Alle skoler har været glade for processen og især eleverne har følt sig anerkendt, inddraget og taget alvorligt.

 Det var derfor også med stor glæde, at vi i går kunne fordele 750.000 kr. til øget kapacitet på Herlev Byskole (det er der brug for!). 

Samtidig med at vi kunne give hver af vores fire skoler lidt over en halv millioner kroner til vedligehold og optimering af det fysiske læringsmiljø. 

Til min store forundring stemte både Liberal Alliance og Konservative imod. De kom med det ændringsforslag at hele inddragelsesprocessen skal gå om.

Skolerne har så muligheden for selv at prioritere hvordan de vil bruge midlerne bedst. 

Heldigvis stemte både det Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet for dette forslag. 

Til min store forundring stemte både Liberal Alliance og Konservative imod. De kom med det ændringsforslag at hele inddragelsesprocessen skal gå om. De er nemlig ikke enige med eleverne, forældrene, medarbejderne og ledelserne på skolen og de to partier vil bestemme helt ned i detaljen, hvordan pengene skal bruges.

 Vi tror på at det er dem der bruger skolen hver evig eneste dag, som har den mest kvalificeret viden om hvordan vi vedligeholder og forbedre de fysiske læringsmiljøer på skolerne.

 Tak til alle som har engageret sig og bidraget til denne proces. Det er vigtigt for fællesskabet og den demokratiske dannelse på skolerne. Og tak til Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, for sammen med os at holde ord overfor skolerne, være troværdige og give dem reel medindflydelse. Jeg glæder mig til at besøge skolerne i løbet af året og se de forbedringer, som skolerne har valgt at udføre. 

LÆS OGSÅ: Politisk fløjkrig om tre millioner kroner til skoleområdet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!