Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Vi vil have grønne hegn

Debatindlæg fra Hella Tiedemann (S) formand for Klima-og Miljøudvalget i Ballerup Kommune og Morten Andersson (S) Medlem af Klima- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune

Klima- og Miljøudvalget arbejder på en temalokalplan om grønne hegn ud mod offentlige veje i kommunen. Skal kommunalbestyrelsen nu bestemme, hvilke hegn vi skal have på vores ejendom, tænker du nok og det kan vi godt forstå.

I vores ældre villakvarterer ser vi at de gamle umoderne villaer fra 60-70’erne blive revet ned og store fine parcelhuse skyde op i stedet. Der lægges rigtig mange fliser og til slut sættes der et hegn af et ikke levende materiale. Flere kommuner er lige nu i gang med at lokalplanlægge for at hegn mod offentlig vej skal være levende, grønne hække og ikke lukkede faste facader.

Vi gør det ud fra et æstetisk ønske om at bevare Skovlunde som en grøn by og ud fra en ambition om at fremme biodiversiteten.

Når vi vælger at gå ned ad den samme vej, så er der selvfølgelig gode grunde til det. Vi vil meget gerne fastholde og udvikle kommunens grønne udtryk ud mod veje- og stier. Vi gør det ud fra et æstetisk ønske om at bevare Skovlunde som en grøn by og ud fra en ambition om at fremme biodiversiteten. Det er nu en gang bedre med en hæk fuld af summende insekter og fløjtende fugle, end en mur af plastik eller sten. Vi gør det også af klimahensyn og for at skabe trygge byrum.

Der har været en god inddragelse af borgere i arbejdet med at lave lokalplanforslaget, de har været engagerede og har bidraget med mange gode tanker og ideer. Det færdige resultat skal ud på en lang og omfattende tur inden vi står med det færdige resultat.

Lokalplanforslaget skal sendes ud til alle ejere og lejere, der er omfattet af lokalplanen, og til grundejerforeninger og boligselskaber via e-boks. Det er en plan som jo vedkommer mange flere borgere end de almindelige lokalplaner.

Der vil blive arrangeret en gåtur i et område, som bliver omfattet af lokalplanen. Et offentligt møde og grundejerforeninger og boligselskaber inviteres til møder. Vi glæder os meget til at fortsætte debatten om en grønnere by.

ANDRE HISTORIER: Debatindlæg: Afhentning af affald – Ballerup Kommunes kollaps

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!