Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dobbelt så stor testkapacitet i Herlev Hallen onsdag

Måske bliver ventetiden ved det mobile testcenter ved Herlev Hallen lidt kortere i morgen onsdag

På de sociale medier berettes om lange køer og ventetider på 1,5-2 timers ved det mobile testcenter i Herlev Hallen, hvor alle kan møde op uden tidsbestilling for at lade sig teste. Det har fået Herlev Kommune til at presse på for at øge testkapaciten, oplyser kommunen på Facebook, hvor de informerer om, at testkapaciteten i netop det mobile testcenter i Herlev Hallen i morgen bliver fordoblet.

Testkapaciteten ved Herlev Hallen er målrettet byens unge mellem 15-25 år og har været der i går mandag og dag tirsdag og vil være der igen onsdag mellem klokken10-16 med øget testkapacitet.

Læs også: Lang kø til coronatest af unge

Fem procent af testene er positive 

Den seneste uge er 3.498 Herlevborgere blevet testet for corona. Af dem er 176 tests kommet tilbage positive, hvilket betyder, af fem procent af de testede har vist sig at være positive. På landsplan er det tal lige over to procent. 

Med 176 nysmittede er Herlev igen i dag den hårdest ramte kommune i landet med 608 nysmittede den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Læs også: Sådan fordeler smitten sig

Afgørende for restriktionerne 

Netop positivprocenten og antal smittede per 100.000 indbyggere er de parametre, der har ligget til grund for, at 38 kommuner herunder Herlev fra i morgen onsdag lukker delvist ned.

Kommuner og regioner med 200 nysmitterede eller mere per 100.000 indbyggere og en positivprocent på mere end to procent den seneste uge er omfattet.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!