Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gyldal om delvis nedlukning: Det kommer til at ligne foråret

De nye restriktioner kommer til at få stor betydning for mange Herlevborgere, og ifølge borgmesteren kommer hverdagen den kommende tid til at ligne den, vi havde i foråret.

Den seneste tid har Herlev sammen med en række andre kommuner kæmpet om en ærgerlig førsteplads – nemlig at være den hårdest ramte kommune, når det kommer til coronasmitten. Derfor er Herlev da også blandt de 38 kommuner, der er omfattet af de nye restriktioner, som netop er blevet præsenteret på et pressemøde, og som foreløbig gælder til 3. januar 2021. De restriktioner kommer til at få stor betydning for mange Herlevborgere, mener byens borgmester.

»Der kommer nu en række vidtgående restriktioner, som betyder, at vi nærmest vender tilbage til, det vi kender fra foråret. Vi sender blandt andet mange medarbejdere hjem, og vi lukker dele af skolerne, så 5.-10 klasse skal fjerundervises. Det kommer til at betyde meget for både børn og forældre,« lød det fra  borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) efter det møde, han var inviteret til med blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke forud for dagens pressemøde, hvor de nye restriktioner blev præsenteret.

Borgmesteren opfordrer alle i Herlev til at gøre deres for at være med til at bremse smitten.

»Jeg har tillid til, at det her er det rigtige, og det bakker vi op om. Min opfordring er, at alle Herlevborgere gør en særlig indsats den næste tid med blandt andet afstand og sprit, uanset om det er, når vi handler eller er sammen på andre måder. Vi skal gøre hver vores lille del, for det er det, der er med til at gøre den store forskel,« siger han og anerkender, at den næste tid bliver både vanskelig, anstrengende og udfordrende for Herlevborgerne.

Læs også: Lang kø til coronatest af unge 

Den delvise nedlukning betyder at:

  • Elever fra 5. klasse og op efter sendes hjem og får fjernundervisning. Det gælder også ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.
  • Cafeer,  barer og restauranter lukker for servering – dog med mulighed for take away.
  • Kulturelle institutioner som biografer, teatre, biblioteker og museer skal lukke for deres indendørs arealer.
  • Alle offentlige ansatte uden kritisk funktion opfordres at arbejde hjemmefra – daginstitutioner, børnehaver og folkeskoleklasser fra 0.-4.- klasse fortsætter med at være åbne.
  • Al indendørs idræt lukkes – både de kommunale foreninger, som allerede er lukket i Herlev, men også de private. Det betyder blandt andet, af alle byens fitnesscentre lukker ned. Den professionelle idræt er undtaget.
  • Medarbejdere i det private erhverv opfordres til hjemmearbejde.

Restriktionerne gælder fra på onsdag den 9. december og foreløbig frem til 3. januar 2021. Foruden Herlev gælder restriktionerne i følgende kommuner: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.

Er man bosat i en af de ovenstående kommuner er anbefalingerne, at man holder sig til de restriktioner, der gælder her, også selvom man en dag skulle opholde sig i en kommune, som ikke er omfattet af restriktionerne.

Læs også: Her kan de unge blive testet 

Forsamlingsforbuddet på 10 forlænges 

Udover de nye restriktioner forlænges de gældende restriktioner. Det betyder, at forsamlingsforbuddet på 10 forlænges helt til 28. februar 2021. Det samme gør brugen af mundbind og visir i dele af det offentlige rum og opfordringen til at se færre mennesker, maksimalt 10. Den opfordring gælder også for julen og nytåret, som står for døren, hvor anbefalingen er at samles maksimalt 10 personer.

Du kan danne dig et overblik over alle restriktionerne på coronasmitte.dk 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!