Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hanne var udsat for det: Tyve stjæler handicapskilte fra biler

Det eneste som var stjålet fra Hanne Kristensens bil, da en tyv var brudt ind gennem sideruden, var handicapskiltet.

Langfredag blev ekstra lang for Hanne Kristensen. Her gik det op for hende, at sideruden i hendes bil var smadret, og handicapskiltet i bilen stjålet, da den stod på en parkeringsplads reserveret til handicappede på Tornerosesvej ved Elverparken.

Hun blev kontaktet af en genbo, som havde set bilen.

»Jeg går med to krykker, så jeg er afhængig af, at jeg kan bruge bilen,« siger hun. Og med handicapskilt er hun og andre handicappede sikret faste p-pladser rundt omkring, hvilket letter det en hel del for dem, da der godt kan være trængsel om parkeringspladserne. Samtidig følger der en række lempelser i forhold til tidsbegrænset parkering og betaling med.

Disse kort er åbenbart i høj kurs og kan sælges videre

Kort i høj kurs

Bilen kan hun bruge igen, da der er sat nye rude i, men hun kan ikke benytte de reserverede pladser til handicappede i denne tid, da der går to-tre uger, inden hun modtager et nyt kort. Tyven har dermed gjort livet noget mere besværligt for Hanne, når hun færdes rundt omkring. Ifølge Hanne Kristensen har en anden bilist med handicapkort i området ved Elverparken været udsat for det samme i påsken.

Lars Jørgensen, politikommissær i Københavns Vestegns Politi for Rødovre, Hvidovre og Herlev, fortæller, at lokalpolitiet har oplevet øget interesse for at handicapkort blandt tyve gennem de senere år.

Der er dog ikke registreret tilfælde af det i år inden påske, men i fjor var der flere af den slags hændelser, uden politiet dog har tal på det.

»Disse kort er åbenbart i høj kurs og kan sælges videre, så man kan sikre sig parkeringspladser,« siger han.

Personligt kort

Det er Danske Handicaporganisationer, som udsteder parkeringskort til handicappede. De kender godt til problemet med stjålne kort, men de har ingen statistik over, hvor mange det drejer sig om.

Handicapkort til biler er personlige og må kun benyttes af personer, som opfylder betingelserne til det. Det bliver dog sjældent tjekket, om kort og person hænger sammen, og derfor vil personer med slette motiver ofte kunne holde på de handicappedes p-pladser med et stjålet kort.

Der er omkring 140.000 aktive handicap-parkeringskort i hele landet ifølge Danske Handicaporganisationer.

LÆS OGSÅ: Der var brand i andre biler i påsken

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!