Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Hvor de fremstiler F-35: Mathias fra Skovlunde skal i praktik på Lockheed Martin

Den 29. april rejser fire danske industriteknikerlærlinge til Texas i USA. En af dem er Mathias Larsen fra Skovlunde. De fire lærlinge har fået mulighed for at komme i praktik hos flyproducenten Lockheed Martin, der fremstiller kampflyet F-35.

En erhvervsuddannelse åbner døre til hele verden, og for industriteknikerlærling Mathias Larsen fra Skovlunde, der er i lære ved Linatex A/S, fører hans uddannelse ham nu hele vejen til Texas i USA, skriver Industriens Uddannelser i en pressemeddelelse.

Gennem seks ugers praktikophold hos verdens største forsvarsleverandør Lockheed Martin får Mathias og tre andre industriteknikerlærlinge et unikt indblik i fremstillingen af F-35 kampfly.

»Jeg glæder mig til at opleve, hvordan produktionen foregår i en virksomhed i flyindustrien, hvor der ikke er plads til at lave fejl. Jeg har tænkt på, hvad man gør for at opretholde en vis kvalitet i produktionen og bevare den konstant,« siger Mathias Larsen og tilføjer:

»Det bliver også fedt at opleve Amerika, kulturen og finde ud af, hvad det er for mennesker, der er. De har jo ry for at være meget imødekommende og venlige,« siger han.

Jeg er meget stolt af, at vi igen i år kan sende dygtige, danske industriteknikerlærlinge til USA for at bidrage til fremstillingen af kampfly.

Stor opbakning fra DI og Dansk Metal siden 2018

Projektet med praktik på Lockheed Martin blev søsat første gang i 2018 i et samarbejde mellem Dansk Industri, Dansk Metal, Industriens Uddannelser, Lockheed Martin og ikke mindst den danske virksomhed Multicut.

»Jeg er meget stolt af, at vi igen i år kan sende dygtige, danske industriteknikerlærlinge til USA for at bidrage til fremstillingen af kampfly. Samtidig er det med til at styrke billedet af, at udveksling og udstationering ikke er forbeholdt personer med en videregående uddannelse, og det er vigtigt i en tid, hvor vi mangler arbejdskraft i industrien,« siger Kasper Palm, næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) og forbundssekretær i Dansk Metal.

Håber at inspirere andre til udlandsophold

Da projektet tog sin form i 2018, var det håbet, at der blandt andet ville blive skabt en varig model for udstationering af danske lærlinge Lockheed Martin. Den del af målsætningen er nået, og nu er håbet, at projektet kan inspirere endnu flere fra erhvervsuddannelserne til at rejse ud.

»Danske faglærte er eftertragtede over alt i verden. Et projekt som det her kan forhåbentlig inspirere andre til at se mulighederne i at gennemføre en del af læretiden uden for Danmark. Det giver indsigt og udsyn at prøve kræfter med sit fag i et andet land. Den viden, lærlingene bringer med hjem fra udlandet, er helt uvurderlig, « siger Signe Tychsen Phillip, der er formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) samt underdirektør og chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser i DI.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI), der er ansvarlig for praktikopholdet og udsendelsen af lærlingene.

Har du kommentarer om historien, du gerne vil dele med andre? Send et debatindlæg til debat@herlevbladet.dk 

ANDRE SKOVLUNDE HISTORIER: Jonna skal med tre busser for at komme til Herlev Bymidte: “Det er da tosset”

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!