Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Jubilæum med stjernestøv fangede de unges opmærksomhed

Humøret var højt, og kampgejsten var stor, da Herlev/Hjorten Badminton holdt 70-års jubilæumsevent tirsdag, hvor to badmintonstjerner var inviteret.

Spillernes knirkende sko gnider henad gulvet. Rester af fjer fra fjerbolde ligger i hjørnerne. Og lugten af deodorant strømmer ud fra omklædningsrummene ved siden af badmintonhallen.

Klokken er 18.00, og receptionen til Herlev/Hjorten Badminton 70-års jubilæumsevent i Skinderskovhallen i Herlev er startet. I den ene ende af hallen er der linet op med sodavand, mad og snacks til spillere og tilskuere. I den anden ende af hallen er træningen hos ungdomsspillerne og de to badmintonstjerner, 37-årige Hans-Kristian Vittinghus og 28-årige Line Kjærsfeldt, i fuld gang.

Stor kampgejst

På den ene bane står Hans-Kristian Vittinghus, der er i fuld gang med at spille single mod en masse andre ungdomsspillere. Mens ungdomsspillerne står linet op på en række og skiftes til at spille enkeltvis, hver gang en serv vindes eller tabes, løber Hans-Kristian Vittinghus frem og tilbage, mens han puster og stønner.

»Godt, at jeg snart har en halv times pause,« siger Hans-Kristian Vittinghus forpustet, mens sveden render nedad hans pande. Tilskuerne griner højtlydt, og hans humørfyldte energi breder sig i hele hallen. Og at han lægger så meget energi – og siger så mange lyde – under sine kampe er ikke tilfældigt.

Tempoet er højt, når badmintonstjernen, Hans-Kristian Vittinghus, spiller single mod en masse andre ungdomsspilere.

»Lidt konkurrencemenneske kan man godt sige, at jeg er. Når man har været landsholdspiller i 20 år, så er man nok lidt konkurrencemenneske. Lydene var også mest ment i sjov, men jeg vil selvfølgelig altid gerne vinde,« siger han til Herlev Bladet, mens han griner og tørrer sig på panden.

Herudover fortæller Hans-Kristian Vittinghus, at han tager fra jubilæet med et rigtig positivt indtryk, da han både synes, at det har været et godt arrangement, men også fordi han nyder at være tilbage i Herlev.

»Det er sjovt for mig personligt at være her, fordi jeg har spillet her i to sæsoner for mange år siden. Sådan nogle arrangementer her er guld værd, så jeg er glad for at støtte op om det,« siger han.

LÆS MERE: Eagles møder skolebørn: Skaber stor glæde blandt børn og spillere

God holdånd

På den anden bane står Line Kjærsfeldt, hvor hun er i gang med at varme ungdomspillerne op til træningen. Smilet hos hende er stort, og hun nyder at være sammen med en masse interesserede badmintonspillere til aftenens jubilæum.

Badmintonstjerne Line Kjærsfeldt nyder det sociale ved at være til eventet.

»Jeg synes, at arrangementet er super hyggeligt og sjovt, og det er fedt at se så mange mennesker være her i dag. Så jeg synes, at det er et virkelig godt setup,« siger hun til Herlev Bladet og tilføjer:

»Det er et fedt initiativ. Det giver en masse socialt, og så tror jeg, at det giver en masse til klubben, at de har inviteret os (Line Kjærsfeldt og Hans-Kristian Vittinghus, red.) med i dag.«

Et fællesskab

Da klokken rammer 19.00, stopper træningen, og spillerne spurter ned til buffetbordet, hvor de graver til sig med mad og sodavand. Paptallerknerne fyldes op med fingermadder, kødboller og grøntsager, mens flere af dem siger: »Ej, hvor jeg bare trængte til det her,« og »Det var også på tide med mad efter så lang en træning.«

Efter en times intensiv træning propper spillerne sig med mad og drikkevarer.

Efter 15 minutters pause sætter alle spillere og tilskuere sig ned, og formand for Herlev/Hjorten Badminton Bo Mortensen stiller sig op, hvorefter han byder alle velkomne og læser en masse fakta op om Herlev/Hjorten Badminton. Han synes, at jubilæet er en god måde at samle Herlev på, og hvor man kan byde alle velkomne i klubben.

Formand for Herlev/Hjorten Badminton Bo Mortensen præsenterer aftenens showkamp for alle tilskuerne og spillere i hallen.

»Jeg synes, det er en god lejlighed til at lave en festlig begivenhed med nogle rigtige gode badmintonspillere, og som medlemmerne kan samles om. Og at det er en måde at fortælle resten af byen, at vi er en rigtig god klub, som man er meget velkommen til at komme og deltage i. Ligegyldig hvem man er,« siger han til Herlev Bladet.

Herudover pointerer Bo Mortensen, at han er meget glad for det samarbejde, som Herlev/Hjorten Badminton og Herlev Kommune har.

»Vi (Herlev/Hjorten Badminton) har et rigtig godt samarbejde, hvor de (Herlev Kommune) giver os nogle flotte forhold, som hjælper os, hver gang vi har brug for det,« siger han.

LÆS MERE: Herlev Eagles vil tiltrække flere lokale tilskuere til ishockeykampene

En intensiv kamp

Bo Mortensen præsenterer aftenens kamp. Showkampen begynder herefter, og firserhittet, Eye of the Tiger, sættes på for fuldt drøn. Nu skal badmintonstjernerne, Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt, spille double mod hinanden med nogle af klubbens bedste spillere.

Showkampen mellem badmintonstjernerne og nogle af klubbens bedste spillere er i fuld gang, og tilskuerne er fuldt fokuseret.

Energiniveauet og tempoet er tårnhøjt, og lyden af fjerbolden, der rammer ketcherne, fylder hele hallen. Tilskuerne vender hovedet fra side til side, mens øjnene følger fjerbolden, der med lynets hast flyver fra den ene banehalvdel til den anden.

»Sådan dér« og »Yes mand«, råber Hans-Kristian Vittinghus, næsten hver gang han vinder en serv med sin medspiller.

Efter 30 minutter skifterne spillerne banehalvdel, og Eye of the Tiger sættes på endnu en gang.

»Bare kom an,« siger Hans-Kristian Vittinghus selvbevidst, mens han stiller sig klar til kampens start. Line Kjærsfeldts smil er stadig stort, og hun skyder fjerbolden afsted.

Efter en times intensiv showkamp takker Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt for kampen med et håndtryk.

LÆS MERE: Skøjtehallen var udsolgt for første gang i 39 år

En festlig afslutning

Klokken er 19.30, og showkampen er nu slut. Sveden drypper ned fra spillernes pander, og Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt går op til nettet, giver hinanden hånden og siger tak for kampen. Herefter går de med det samme ud til tilskuerbænkene og tager en tår vand efter en times intensiv showkamp. Kort tid efter kaldes de ind på banen igen af formand for Herlev/Hjorten Badminton Bo Mortensen, hvor de får tildelt en gave som tak for deres deltagelse i jubilæet.

Formand for Herlev/Hjorten Badminton Bo Mortensen (anden th.) takker Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt for deres deltagelse ved Herlev/Hjorten Badmintons 70-års jubilæum med en gave.

»Tusind tak for jeres deltagelse, Hans-Kristian og Line. Det har været en fornøjelse at have jer med her i dag. Og tusind tak til alle jer andre, for I ville komme og deltage til det her arrangement. Det er vi meget glade for,« siger Bo Mortensen, mens han holder rundt om Hans-Kristian Vittinghus og Line Kjærsfeldt.

Lørdag den 4. marts klokken 18.00 inviterer Herlev/Hjorten Badminton alle medlemmer til 70-års jubilæumsfest, efter de har afholdt jubilæumsturnering.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Det går godt med at få ukrainske flygtninge i job i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!