Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu er alle boliger klar: De sidste beboere er flyttet ind igen

Alle lejligheder i Højbjerg Vænge er færdigrenoveret.

Efter tre års renovering kan de sidste beboere nu flytte ind i deres nyrenoverede boliger i Højbjerg Vænge. Alle blokke er blevet moderniseret med energien og fremtidssikret på flere måder, og beboerne har fået nye badeværelser, køkkener og altaner. Også lejlighedernes ydre har fået et løft med nye facader, murværk, nyt tag og nye vinduer.

»Vi er rigtig glade for, at renoveringen er gennemført, og at de sidste beboere nu kan flytte ind i deres nye skønne lejligheder. Beboerne i området har levet med renoveringsarbejde længe nu. Dette er jo anden af tre etaper af det totale renoveringsprojekt. Nu vil der være roligt en tid, før vi kan sætte gang i tredje og sidste etape,« siger Steen Ejsing, byggechef i boligselskabet DAB (Dansk almennyttigt Boligselskab), i en pressemeddelelse.

Vi tog en masse god læring med fra den første blok

Nye elevatorer

Der er blevet etableret tre tilgængelighedsopgange med elevatorer, og alle opgange har fået installeret nye decentrale ventilationsanlæg.

Projektchef i NCC’s renoveringsenhed Michael Albrechtsen fortæller, at holdet i starten af renoveringen stødte på nogle udfordringer, da det viste sig, at der var behov for en noget mere omfattende sanering af tagene end forventet, men den udfordring blev løst gennem planlægning og godt samarbejde med bygherre og rådgiver.

»Når man begynder en totalrenovering, finder man næsten altid noget, man ikke kendte til på forhånd, og derfor er det dejligt, at vi fik løst det i prøveblokken. Vi tog en masse god læring med fra den første blok, som har kunne tage med os og bruge i arbejdet med de næste blokke sådan, at vi har kunne skabe et rigtig godt flow i processen,« fortæller han.

Beboerne er løbende flyttet hjem i deres ‘nye’ lejligheder, efterhånden som opgangene bliver færdige. De har været genhuset undervejs.

Hatten af for beboerne

»Det er selvfølgelig besværligt at bo i et område, hvor der er byggearbejder, men der er en rigtigt god stemning herude, og beboerne har taget det så pænt – også når vi i perioder har udført støjende arbejde fra klokken 7 om morgenen,« fortæller Christina Christoffersen, entrepriseleder i NCC’s renoveringsenhed.

»Jeg tager hatten af for deres reaktion. De har en super god beboerkoordinator i driften herude, som vi har haft et godt samarbejde med; det er virkelig guld værd,« tilføjer hun.

Udearealerne skal anlægges

Men alt arbejdet omkring boligerne er ikke slut.

Nu hvor de sidste lejligheder er afleveret, vil fokus blive rettet på udeområderne. Der skal nedgraves molokker til affaldssortering, lægges fliser, plantes hæk, sås græs og anlægges bede på det store område.

Der skal også etableres nye private haver til de 70 stuelejligheder, hvor der både skal lægges fliser og sås græs. Udeområderne forventes at stå færdige ved årets udgang.

NCC fremhæver, at helhedsplanen i Højbjerg Vænge er et fint eksempel på, hvordan en arkitektonisk og energimæssig fremtidssikring kan udføres på gamle boligafdelinger med respekt for bygningernes oprindelige udtryk.

LÆS OGSÅ: Beboer- og gæstelicens for bilister i Højbjerg Vænge

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!