Ny rundkørsel: Frustrerede fodgængere tager den farlige genvej
Siden bebyggelsen af den nye letbane blev iværksat, har trafiksikkerheden i Herlev skabt stor debat. Nu er der blevet etableret endnu en midlertidig rundkørsel ved Herlev Hospital, og den har kun fået debatten til at vokse.
Opdatering mandag 13:45: Siden Herlev Bladet henvendte sig til Hovedstadens Letbane med borgernes bekymringer, er der blevet opsat yderligere to skilte, der viser til fodgængerovergangen mod Herlev Hospital.
»Dovenskaben længe leve« »Ingen ved jo, hvordan man ellers kan komme over vejen« »Det er kun folks dovenskab, der forhindrer dem at bruge fodgængerfeltet«
Sådan lyder nogle af kommentarerne fra flere herlevborgere på et facebook-opslag, hvor der fremgår en video af en række fodgængere, som ihærdigt forsøger at krydse Herlev Ringvej ved Herlev Hospital netop dér, hvor der ikke er etableret et fodgængerfelt.
Herlev Bladet har besøgt rundkørslen og talt med nogle af borgerne, og de fortæller, at nogle af årsagerne til, at de ‘tager chancen’ er, at der enten er for langt at gå til det nærmeste fodgængerfelt, eller fordi de ikke mener, at der er tilstrækkelig skiltning.
Utilstrækkelige forhold
I forbindelse med etablering af den nye letbane har Hovedstadens Letbane etableret en midlertidig rundkørsel ved Herlev Hospital, der gør, at de permanente fodgængerfelter på tværs af Herlev Ringvej ikke er tilgængelige.
Derfor skal fodgængerne gå cirka 180 meter ned ad Herlev Ringvej for at få adgang til det nærmeste fodgængerfelt.
Flere borgere pointerer over for Herlev Bladet, at de ikke har været bevidste om, at der har været et fodgængerfelt længere nede af Herlev Ringvej, fordi skiltningen ikke har været tilstrækkelig nok.
Én af dem er 69-årige Lene Schwartz. Da hun skulle krydse Herlev Ringvej med sin mand, var de i tvivl om, hvor de præcist skulle krydse ringvejen for at komme over til Herlev Hospital.
LÆS OGSÅ: Hospitalets Hemmeligheder: Hvad gemmer der sig på øverste etage i sengetårnet?
»Når man stiger af bussen, er der ét skilt, der viser, at man skal gå mod højre for at komme over til Herlev Hospital, men det er jo ikke alle, som lige ser det ene skilt, når de stiger af bussen,« siger Lene Schwartz.
Hun pointerer også, at mange dårligt gående højest sandsynligt krydser Herlev Ringvej ved Herlev Hospital, fordi de føler, at der er for langt at gå til det nærmeste fodgængerfelt.
»Der står jo ikke på skiltet, hvor langt der er til fodgængerfeltet, og så er der sikkert flere, der ikke tør at tage chancen og gå derned,« siger Lene Schwartz.
En anden borger, som er enig i Lene Schwartz’ kritik, er 37-årige Linda Lindholm.
»Altså, jeg havde ikke nogen idé om, at der var et fodgængerfelt længere nede. Det skilt, som du (journalisten, red.) snakker om, har jeg slet ikke set,« siger Linda Lindholm.
LÆS OGSÅ: Anlægsgartners nye plan: Kommunalt græs skal fremover kun klippes én gang årligt
Siden onsdag i sidste uge, hvor Herlev Bladets udsendte reporter var en tur forbi den midlertidige rundkørsel, har Hovedstadens Letbane opsat yderligere to skilte, der viser til fodgængerovergangen til Herlev Hospital.
Etablering af fodgængerfelt
Hvilke løsninger, der skal til for at forbedre trafiksikkerheden for fodgængere i rundkørslen, er der også delte meninger om blandt borgerne på Facebook.
Men Lene Schwartz og Linda Lindholm mener begge, at der bør blive etableret et fodgængerfelt eller et lyssignal på Herlev Ringvej ved Herlev Hospital.
»De fleste vil nok gerne fra busstoppestedet og over ringvejen på den hurtigste måde, og det er jo her (ved Herlev Hospital, red). Et fodgængerfelt vil skabe mest sikkerhed for os gående,« siger Lene Schwartz.
»Det er jo decideret livsfarligt at komme over her, men det holder åbenbart ikke folk tilbage. Jeg synes helt sikkert, man burde få lavet en fodgængerovergang, som er det mest sikre for os,« siger Linda Lindholm.
LÆS OGSÅ: 23-årig dømt for hashhandel
Svar fra letbanen
Herlev Bladet har forelagt kritikken for Hovedstadens Letbane med forsøg på at få et mundtligt interview med en ansvarlig hos Hovedstadens Letbane, men det har de afvist grundet ferie. I stedet har Herlev Bladet modtaget et skriftligt svar.
I besvarelsen pointerer Hovedstadens Letbane, at de løbende vurderer, om der skal ændres på forholdene i rundkørslen, hvis forholdene ikke fungerer tilstrækkeligt.
‘Ved den midlertidige rundkørsel ved Herlev Hospital er vi i øjeblikket i gang med at vurdere, om der kan gennemføres ekstra tiltag ud over de eksisterende, der bl.a. tæller varslingsskilte, blinklys ved overgangene, hajtænder og orienteringstavler.’
Derfor er Hovedstadens Letbane ikke afvisende over for, at der løbende bliver opsat flere skilte ved rundkørslen.
‘Men som sagt er vi i fuld gang med at undersøge, om der kan etableres yderligere skiltning eller lignende – og om den skiltning, der findes i dag, virker efter hensigten.’
Har du kommentarer til denne historie, eller en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk
Der er lukket for kommentarer