Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anlægsgartners nye plan: Kommunalt græs skal fremover kun klippes én gang årligt

Herlev Kommune har netop forlænget kontrakten med anlægsgartneren OKNygaard, hvilket blandt andet skyldes øget fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, lyder det.

Herlev Kommunes nuværende anlægsgartner får fire år mere. OKNygaard har nemlig igen vundet udbuddet med at pleje og passe kommunens grønne arealer samt diverse vinteropgaver. En aftale, der ifølge en pressemeddelelse fra anlægsgartnervirksomheden føles som en sejr, fordi kommunen denne gang har stillet store krav til bæredygtighed, biodiversitet og grøn omstilling i opgaveløsningerne. Krav, som virksomheden mener at have fundet gode løsninger på, fremgår det.

ANDRE HISTORIER: Direktør giver stafetten videre

En af løsningerne er at nøjes med at klippe det kommunale græs én gang årligt for at fremme biodiversiteten – mangfoldigheden af arter og skabe mere vild natur.

Genbrug af sandkassesand

»Vi har omfattende erfaring med, hvordan man skaber biodiversitet på eksisterende arealer, og en af de bedste løsninger er at omlægge måden, græsset bliver slået på. Derfor kommer vi til kun at klippe græsarealerne én gang om året og i forskellige etaper af hensyn til levestederne. Som borger eller besøgende i kommunen vil man derfor blandt andet komme til at opleve højt naturgræs, der har til formål at skabe levesteder for insekter og gode vækstbetingelser for nye urter og planters blomstring,« forklarer Stig Hvelplund, der er tilbudschef for OKNygaard Drift.

Derudover har virksomheden også tænkt miljø ind i sin drift.

»Som et led i opgaveløsningen ved Herlev Kommune kører vores medarbejdere i elbiler, og maskinerne er eldrevne eller kører på HVO-biodiesel. Vi benytter elektronisk ruteplanlægning som en måde at begrænse transport, ligesom vi skal genbruge materialer. Det gøres f.eks. ved at anvende sand fra kommunens børnehavers sandkasser i blomsterenge eller ved at aflevere afklippede grene til foder i Zoologisk Have,« lyder det.


FAKTA:

OKNygaard har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark og er samtidig en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde.

Driftskontrakten mellem OKNygaard og Herlev Kommune er gældende for en 4-årig periode med start 1. april 2023.

Kontrakten indeholder både grøn drift og vintertjeneste. OKNygaard har 14 folk gående i Herlev Kommune for at løfte opgaven.

Den genvundne driftskontrakt med Herlev Kommune har kastet et pilotprojekt af sig, hvor OKNygaard sammen med SAC Biler A/S skal bruge de næste 12 måneder på at indsamle data om brugen af elbiler ved den type driftsarbejde, som anlægsgartnervirksomheden bl.a. udfører hos Herlev Kommune.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!