Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny trivselsmåling: Eleverne i Ballerups trivsel udvikler sig ikke

En nyligt gennemført trivselsundersøgelse blandt folkeskoleelever i hele landet viser, at folkeskoleeleverne i Ballerups trivsel læner sig op af landsgennemsnittet. På Skovlunde Skole er trivslen en smule højere end landsgennemsnittet.

Landets folkeskoleelever trives dårligere år for år. Det viser i hvert fald den trivselsundersøgelse, der hvert år bliver gennemført blandt folkeskoleelever i 4. til 9. klasse – og i år er altså ingen undtagelse.

Men når det kommer til folkeskoleeleverne i Ballerup, så er deres trivsel på niveau med landsgennemsnittet. Det viser den nyeste opgørelse udgivet af Børne- og Undervisningsministeriet. På nogle parametre trives eleverne i Ballerup faktisk bedre sammenlignet med landsgennemsnittet.

ANDRE HISTORIER: Politikere vil tænde for mere ‘biologisk lys’ på plejecentre

»Trivslen blandt eleverne i Ballerup Kommune rokker sig nærmest ikke. Det ligger på samme niveau år for år, og det er faktisk underligt, for der er enormt meget fokus på elevernes trivsel. Det er også ærgerligt, når man har så meget fokus på trivsel,« siger Peter Als (S), der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Ballerup Kommune.

Zoomer man ind på Skovlunde Skole, så ligger elevernes generelle trivsel, elevernes oplevelse af ro og orden og elevernes oplevelse af støtte og inspiration alt sammen over landsgennemsnittet.

Trivsel er en af forudsætningerne for læring

»På Skovlunde Skole gør man rigtig meget for at lave noget anderledes undervisning, som går på tværs af klasserne, og hvor man forsøger at lave noget, der ikke bare er klassisk klasserumsundervisning. Og den slags fælesskabende aktiviteter er alle sammen vigtige for elevernes trivsel,« siger Peter Als.

En forudsætning for læring

I Skovlunde ligger også Kasperskolen, der er et helhedstilbud for elever med autismespektrumforstyrrelser eller ADHD. Her ligger elevernes generelle trivsel, sociale trivsel, faglige trivsel og oplevelsen af støtte og inspiration alle sammen under landsgennemsnittet. Kun oplevelsen af ro og orden ligger over landsgennemsnittet.

»Trivsel er en af forudsætningerne for læring, og jeg har da talt med borgmesteren om, at vi i Ballerup Kommune meget gerne ville være den kommune, hvor eleverne trives bedst. Men sådan har mange kommunerne det nok. Men når trivslen ikke udvikler sig, kan man da godt spørge sig selv, hvad det så er et udtryk for, og om undersøgelsernes spørgsmål bliver stillet på den rigtige måde,« siger Peter Als.

Herunder kan du få et fuldt overblik over trivslen blandt eleverne på alle skoler i Ballerup Kommune:

Sådan er trivslen på folkeskolerne i Ballerup. Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.

Gennemsnittet i Ballerup Kommune er 87,2 procent på generel trivsel, 81,3 procent på faglig trivsel, 84,4 procent på ro og orden, 88,6 procent på social trivsel og 56,8 procent på støtte og inspiration.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!