Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nye tilsynsrapporter: Se hvordan kvaliteten er på dine børns daginstitution i Herlev

Hvert andet år gennemføres der tilsyn på daginstitutionerne i Herlev - og i 2023 har flere institutioner rykket sig i positiv retning. Få et overblik over alle tilsynsrapporterne her.

Opdateret mandag med de rigtige, opdaterede oplysninger på alle institutioner. Der var fejl i den første artikel. Herlev Bladet undskylder.red. 

Hvordan er det egentlig at gå i daginstitution i Herlev? Er de fysiske omgivelser optimale, er der en god relation mellem de voksne og børnene, og hvor meget leger børnene i løbet af dagen?

Det er nogle af de spørgsmål, som bliver undersøgt og besvaret under et såkaldt pædagogisk tilsyn. Og sådan et tilsyn bliver hvert andet år gennemført på alle daginstitutioner i Herlev.

ANDRE HISTORIER: Adam havde angst for at gå i skole – men særlig klasse hjalp ham til uddannelse

De nyeste tilsyn, som blev gennemført i perioden fra december 2022 til marts 2023, maler overordnet et billede af, at det nu er overvejende godt at gå i daginstitution i kommunen. Det fortæller formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Marco Damgaard (S).

»Det er rigtig positivt at se den udvikling. Tidligere har vi haft nogle institutioner med behov for ændringer og mange institutioner, hvor der har været behov for tilpasninger, men i år har vi hele 18 enheder, hvor der er den højeste kvalitet. Vi ved, at det betyder enormt meget for børnenes udvikling, trivsel og fremtid, at den pædagogiske kvalitet er i top,« siger Marco Damgaard.

Farvekoder angiver kvaliteten

Det pædagogiske tilsyn er siden 2019 gennemført ud fra det, der kaldes KIDS-modellen. Modellen tager kort fortalt udgangspunkt i tre parametre – nemlig fysiske omgivelser, relationer og leg og aktivitet.

Alle tre parametre bliver undersøgt gennem en række spørgsmål, der til sidst udløser en samlet score, der altså siger noget om den overordnede, pædagogiske kvalitet i institutionen.

De samlede score udløser så en farvekode, som enten er grøn, gul eller rød. Havner en institution i den grønne farvekode, betyder det, at kvaliteten er høj og derfor blot skal vedligeholdes. Havner en institution i gul, betyder det, at nogle punkter har behov for tilpasning for at øge den pædagogiske kvalitet. Havner en institution i rød, betyder det, at der er brug for en fuldkommen ændring og at den pædagogiske kvalitet altså er for lav.

Herunder kan de se det fulde overblik over hver institutions vurdering. Ud fra hver institution er der desuden et uddrag af den samlede tilsynsrapport. Det skal i denne forbindelse bemærkes, at der her er tale om et uddrag. Er du interesseret i at læse tilsynsrapporten i sin helhed, kan du både finde den på daginstitutionernes hjemmeside eller ved at klikke her.

Vedligeholdelse af kvalitet – grøn farvekode:

Tilpasning af kvalitet – gul farvekode:

Handler om at holde fast

Selvom tilsynsrapporterne for udvalgsformanden er overvejende positive, så understreger han, at det er vigtigt, at de opløftende resultater ikke bliver en sovepude.

»Vi skal holde fast i den positive udvikling. Vi kan jo se, at der er nogle institutioner, der har ligget i den gule farvekode siden 2019 og dermed ikke har udviklet sig. Og som formand interesserer jeg mig selvfølgelig for det samlede billede, men også for, hvordan udviklingen ser ud i de enkelte institutioner,« siger Marco Damgaard og afslutter:

»Overordnet er jeg som politiker glad for, at vi har investeret massivt i det het område. Det betyder også noget for vores muligheder for rekkrutering og fastholdelse af vores dygtige medarbejdere i fremtiden.«

Marco Damgaard fortæller, at man blandt andet på grund af investeringer og fokus på den pædagogiske faglighed har løftet kvaliteten i daginstitutionerne i Herlev. Arkivfoto: Claus Birch.

Også kommunalpolitiker og medlem i Børne- og Uddannelsesudvalget Hanne Bjørn (C) ser positivt på tilsynsrapporterne. Hun fortæller, at én af grundende til, at hun trådte ind i kommunalpolitik netop var fordi, daginstitutionsområdet ikke altid har set lige godt ud.

»Fra dengang og til nu er der virkelig sket en udvikling. Vi har tidligere siddet med nogle tilsynsrapporter, der har set rigtig skidt ud. Derfor er det en fornøjelse at se nu. Og én ting er at se det i rapporterne, men jeg hører heller ikke fra forældre, at det skulle stå skidt til. Så min overordnede fornemmelse er, at folk er glade for den pædagogiske kvalitet i øjeblikket,« siger Hanne Bjørn og tilføjer:

»Det svære er så nu, at få det til at holde. Og så er det vigtigt at tilføje, at hvis nogle har den modsatte oplevelse, så vil vi selvfølgelig gerne høre om det. For det er vigtigt, at vi gør alt, vi kan for at sikre, at alle børn får en god start på livet.«

ANDRE HISTORIER: Louise-drabet dag 2 i retten: Kendte til Elverparken

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!