Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt rådgivningstilbud til voksne: Her skal du ikke igennem kommunejunglen for at få hjælp

Den Åbne Dør er et nyt rådgivningstilbud til voksne, hvor alle herlevborgerne kan komme for at få hjælpe til de udfordringer, de må kæmpe med. Tilbuddet har til formål at forebygge, at borgernes udfordringer vokser sig større og mere alvorlige.

Er du over 18 år? Og har du et problem, som du har svært ved at løse? Måske har du problemer med at strukturere din hverdag, er pårørende til en psykisk syg eller dit liv gør lidt ekstra ondt.

Den 21. september åbnede Herlev Kommunes et nye rådgivningstilbud med navnet Den Åbne Dør, hvor du som voksen herlevborger over 18 år kan komme og få hjælp til de udfordringer, du kæmper med.

Det fortæller Kirsten Breinholt, der er funktionsleder for voksenpædagogiske tilbud i Herlev Kommune og er øverst ansvarlig for Den Åbne Dør.

»Tanken med Den Åbne Dør er netop, at det er hvad borgeren selv synes, der er et problem, som vi griber fat i,« siger hun og uddyber:

»Vi er meget optaget af at gøre det her mere helhedsorienteret. Det med, at borgerne skal have så mange relationer og kontaktpersoner i en kommune, er noget af det, som nogle borgerne kan blive trætte af. Vi kan her (i Den Åbne Dør, red.) være behjælpelige med, at borgerne ikke skal starte forfra og få at vide, ’det er ikke her i skal henvende jer’. Vi har meget den tilgang, at der er ikke nogen, som er gået forkert i Den Åbne Dør,« siger hun, der understereger, at det ikke er et tilbud, som man skal visiteres til af kommunen.

LÆS OGSÅ: Grøn daginstitution bliver yderligere forsinket 

Derudover fortæller Kirsten Breinholt, at medarbejderne i Den Åbne Dør kommer fra tre fagområder: socialpsykiatrien, handicapområdet og kommunens myndighedsfunktion, som blandt andet er dem, der visitere borgere til mere indgribende ydelser. Når borgerne henvender sig i Den Åbne Dør vil de derfor altid møde tre medarbejdere – en fra hvert fagområde.

»Vi kan med den viden, som medarbejderne har, hjælpe videre og pege videre, og vi kan også nogle gange løse den udfordring, som vedkommende har med det samme, så de ikke skal et andet sted hen og udfylde et skema,« siger hun.

 

I Den Åbne Dør tilbyder de blandt andet rådgivning, gruppeforløb og fællesskaber. Medarbejderne har viden inden for socialpsykiatrien, handicapområdet og myndigshedsfunktionen. Du vil i den åbne dør altid møde en medarbejdere fra hvert fagområde. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Intet er for stort eller småt

Ifølge Kirsten Breinholt kommer det nye rådgivningstilbud for voksne på baggrund af et ønske i Herlev Kommune om at sætte ind med en forebyggende indsat for at forhindre, at borgernes problemer vokser sig større og mere alvorlige.

Derudover fortæller hun, at der i Herlev Kommune også har været fokus på at lave et tilbud, som borgerne ikke skal visiteres til, men hvor borgerne selv frit kan henvende sig uden, at de skal betale for det.

Selvom tilbuddet kun har haft fem åbningsdage i alt, har otte herlevborgere allerede henvendt sig for at få hjælp. Kirsten Breinholt er glad for, at herlevborgerne allerede viser interesse for tilbuddet, men erkender samtidig, at nye tilbud altid lige skal skydes i gang, og at herlevborgerne skal blive bevidste om, at tilbuddet er der.Men noget tyder dog på, at tilbuddet falder på et tørt sted, og at der er opbakningen til det fra herlevborgerne.

LÆS OGSÅ: Derfor er de store træer bag Herlev Kirke blevet fældet

I perioder oplever Herlev Kommune, at der er en øget tilgange af borgere, der har brug for hjælp. Det fortæller Johan Sørensen, der er leder for socialpsykiatriske tilbud i Herlev Kommune og som også er daglig leder i Den Åbne Dør sammen med to andre kolleger fra henholdsvis handicapområdet og myndighedsfunktionen.

»Der er rigtig mange borgere, som falder mellem to stole, og ikke har det dårligt nok til at få hjælp. Hvis man skulle udrede, så er det ikke dem, som kunne få den her støtte og kontaktperson. Men her (i Den åbne Dør, red.) kan vi så gribe nogle, som normalt ville få et afslag fra at få hjælp. Derfor får vi hjulpet nogle borgere inden problemerne vokser sig større,« siger han og tilføjer:

»Det er ikke sådan, at man skal vise, at man har en diagnose. Det går vi ikke op i. Det vi går op i er at hjælpe et menneske, der står i en eller anden form for skrøbelig situation, og de på en eller anden måde har brug for et netværk, et fællesskab eller at have hjælp til at få det bedre mentalt og psykisk,« fortæller han.

Den Åbne Dør thar adresse på 153A, men har forskellige tilbyd i forhold til blandt andet psykisk og fysisk helbred, som ligger i forskellige lokaler på herlev Hovedgade. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Når borgerne henvender sig hos Den Åbne Dør, så vil de blive præsenteret for et tilbudskatalog, hvor de sammen med en medarbejder kan finde et tilbud, som passer bedst til deres behov eller udfordring ligegyldigt om det i forhold til mental sund, fysisk sundhed eller noget helt tredje.

»Du kan komme her (i Den Åbne Dør, red.) med alle slags problemer, og så kan det godt være, at du ikke lige er landet det rigtige sted, men så guider vi dig det rigtige sted hen. Eller vi ringer og skaffer en aftale det sted, hvor de nu skal hen. Der er ikke noget, der er for stort eller for småt,« siger han.

Den Åbne Dør har adresse på Herlev Hovedgade 153A, og holder åbent hver onsdag kl. 09.30-11.30 og hver torsdag kl. 15.30-17.30.

Du kan læse mere om det nye rådgivningstilbud for voksne over 18 år her. 

Om rådgivningstilbudet Den Åbne Dør:

  • I Den Åbne Dør tilbyder de blandt andet rådgivning, støtteforløb, fællesskaber, gruppeforløb, mindfulness og yoga.
  • Når du som borger henvender dig vil du blive mødt af medarbejdere inden for tre fagområder: socialpsykiatrien, handicapområdet og myndighedsfunktionen,
  • Der er åbent hver onsdag kl. 09.30-11.30 og hver torsdag kl. 15.30-17.30
  • Du behøver ikke at bestille tid – du kan bare dukke op, og det koster ikke noget.
  • Den Åbne Dør har adresse på Herlev Hovedgade 153A
  • Du kan kontakte Den Åbne Dør på tlf. 21 26 86 17 eller på mail aabendor@herlev.dk
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!