Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

– Opskriften på vores succes er en hemmelighed…

Sportsprofilen i januar: Herlev Taekwondo Klubs konkurrencehold er månedens sportsprofil, fordi de ambitiøse udøvere stort set vinder medaljer i alt, hvad de stiller op i. Men hvad er hemmeligheden? Læs med her.

Den mest vindende klub til DM, 11 medaljer i Budo Nord International, 16 i International Rødovre Cup og 10 i Finland Ambassador’s Cup.

Sidste års sæson var indbringende for Herlev Taekwondo Klubs konkurrencehold, der, tæller man pokalerne på hylden i klublokalet, efterhånden har prøvet sejrens sødme nogle gange. Alt sammen takket være de dedikerede udøvere, som Kim Drube, elite- og talenttræner, står i spidsen for.

Men hvad er opskriften på jeres succes?

»Det er en hemmelighed«, smiler Kim Drube, der ikke er en hr. hvem-som-helst, når det kommer til taekwondo teknik.

Bortset fra to sølvmedaljer har han stort set vundet alt, hvad han stillede op i gennem sin karriere. Ikke mindst tre gange sportsprofiler. Og nu vinder hans konkurrencehold altså også én.

Efter lidt overvejelse beslutter han sig alligevel for at løfte lidt af sløret.

»Vi er målrettet, det er vi nødt til at være, fordi der er mange forskellige niveauer i klubben«, fortæller han, der også holder udviklingssamtaler med udøverne og deres forældre for at afklare mål og forventninger.

Derudover nævner han også klubbens elite- og talentkoncept, som han sammen med klubbens formand Jørn Christian Andersen og resten af bestyrelsen var med til at søsætte for cirka to et halvt år tilbage.

Guld i hverdagen

»Det fungerer«, forklarer den 40-årige Kim Drube og fortæller, at udøverne også kan bruge taekwondo uden for banen.

Det har han selv gjort, siden han startede i 1984 og var en af de to udøvere, der først opnåede det sorte bælte – det skete i 1989.

»Taekwondo kan bruges som et værktøj, der hjælper med at sætte et mål og med at træffe gode beslutninger for ens eget liv«, siger han, der understreger, at det kun virker, hvis man er ambitiøs omkring sin sport.

»Når jeg sender nogen på banen, så er det for at vinde. Ambitionen er den samme, som da jeg selv trænede. Så da Annaline (Faye Søeberg, red.) vandt EM fik jeg den samme fornemmelse i kroppen, som da jeg selv vandt«, forklarer træneren, der har et motto, som han forventer udøverne også lytter til.

»Guld vindes i hverdagen. Det er den måde, vi træner, spiser og sover på. Det er måske en lommefilosofi, men alle kan vinde en kamp, men det kræver mere at kunne blive ved. Vi skal levere hele tiden og hele tiden have fokus på det«, fastslår han.

Læs også: Vinderne af Årets Sportsprofil

Det sociale er vigtigt

Lyder det ikke lidt hårdt, det skal vel også være sjovt at gå til sport?

»Dem, jeg træner, har selv sagt ja, og det fungerer jo«, lyder det fra talenttræneren, der nævner, at klubben og holdet igennem de sidste mange stævner i træk er blevet kåret til det bedste.

Når det er sagt, er der også plads til det sociale. For eksempel i forbindelse med store stævner som DM, mødes de tit og ofte en uge før til træningslejr og er sammen i klubben – både om at træne og om at hygge.

»Vi træner altid som et hold«, forklarer han og tilføjer, at forældrene også er en de af den cocktail.

De er nemlig gode til at bakke op, når der er stævner, rejser til udlandet og så videre.

Her knap tre år inde i klubbens elite- og talentkoncept virker det som om, man har ramt en guldåre med konkurrenceholdet.

Kim Drube har også fået spørgsmål fra andre klubber i landet, om hvad opskriften er. Der er også klubber, som ifølge ham har forespurgt, om de måtte komme på træningslejr i Herlev, fordi talentudviklingen er så god.

I starten af 2017 begyndte Kim Drube også som landsholdstræner og er glad for at se, at der allerede er seks lokale ansigter blandt de rød-hvide udøvere. Og står det ham, kommer der også flere.

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!