Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

På (mad)skolebænken i sommerferien

16 børn fra syv til 12 år var i sidste uge på madskole UDEN forældre, og de både lavede og tog for sig af retterne. Men der var også tid til sjov og hygge.

Der blev ikke delt kokkehuer ud i forbindelse med sidste uges madskole på Måløv Skole. Men det var kun fordi, de 16 deltagere fra syv- til 12-års-alderen ikke ville have dem.

Det fortalte en af de fire frivillige instruktører Inge Rasmussen. Hun lod forstå, at der var tale om de fysiske kokkehuer, som stritter i vejret og måske ikke er Guds gave til modeverdenen.

Til gengæld fik børnene deres egne forklæder og oven i købet med navn på – det havde instruktørerne sørget for.

På to af dem stod der Maya Heinrichs og Manya Holm Aagesen.

Gode til kage

De to er veninder og kender hinanden fra børnehaven. Desuden bor de tæt op  ad hinanden i Herlev.

De har sågar lavet mad sammen flere gange, når de har haft legeaftaler. Eller rettere: De har lavet kage sammen – og primært chokoladekage, fortalte de på madskolen.

Det var deres første gang i skolekøkkenet.

»Vi håber, vi kan lære noget mere om mad, så vi også kan lave nogle flere retter derhjemme«, sagde Maya Heinrichs på ni år, snart 10.

Hendes spidskompetence i køkkenet er måske pandekager, men hun har også prøvet at lave røræg, kartofler og kød.

Manya Holm Aagensen på 10 år elsker også kagerne, men hun har også prøvet af lave lasagne sammen med familien. Det er nemmere, når man er flere om det, forklarede hun.

Derfor var både hun og veninden glad for, at man på madskolen arbejdede på hold af fire.

»Det er meget nemmere, når man hjælpes ad«, bemærkede Maya Heinrichs og forklarede, at man på den måde også lærte nogle nye personer at kende.

Manya Holm Aagensen på 10 og Maya Heinrichs på ni år har ikke noget imod at lære kogekunst i sommerferien.

 

 

 

 

 

 

 

Gode fisk

Efter madugens første dag kunne de to veninder blandt andet skrive kulmulefilet, Hulks morgenpande-kager eller ’grønne pandekager’, som de selv kaldte dem og kyllingsteg på CV’et.

»Jeg troede ikke, jeg kunne li’ fisk, men det smagte godt«, vurderede Maya Heinrichs.

»Jeg kan godt li’ fisk«, tilføjede Manya Holm Aagensen.

LÆS OGSÅ: Til maddag i institutionen Æblehuset

Begge var også enige om, at de grønne pandekager lavet med spinat var gode – og så var de sunde.

Faktisk smagte de så godt, at Maya Heinrichs allerede havde spist alle sine, mens Manya Holm Aagesen havde gemt et par stykker i køleskabet.

Uanset skulle de alle sammen nok blive mætte, lovede Inge Rasmussen, for der skulle produceres 3-4 retter dagligt.

Programmet

»Jeg synes, det er et hårdt program, de skal igennem, for der skal også være plads til at komme ud og ’krudte’ den lidt af en gang imellem«, sagde hun med henvisning til, at alle madskoler følger et fast program hvert år.

Det betyder, at der mandag til onsdag laves morgenmad, frokost og eftermiddags-snack, mens der torsdag eftermiddag også arrangeres middag for familien, som kommer på besøg. Fredag er der tidlig frokost og kage over middag.

Onsdag skulle børnene desuden på ekskursion til Grantoftegaard, som er et bæredygtigt landbrug, og forinden forberede en madpakke til turen.

Nøglehullet

»Men selvom det er et hårdt program, har vi det hyggeligt, og det gælder også om at have det sjovt«, forklarede Inge Rasmussen og nævnte, at de for eksempel også havde planlagt en ’nøglehuls-stafet’.

Her er det godt at vide, hvad Nøglehullet er. Nemlig Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, som findes på mere end 4.000 fødevarer og er nyttigt, hvis man vil handle sundt i overensstemmelse med kostrådene.

Derfor var det selvfølgelig også pensum på madskolen, der udover at lave mad lærte børnene om god køkkenhygiejne, opvask og en masse andet. Det må vel siges at være en rigtig ’win-win’, hvis man er forælder.

Læs mere i Herlev Bladet denne uge

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!