Politisk beslutning: Kommunen går videre med mindeallé for Louise Borglit
Familien til Louise Borglit tages med på råd, inden politikerne beslutter, om der skal være en mindeallé for den dræbte i Elverparken. Herlevs første borgerforslag er blevet behandlet i kommunalbestyrelsen.
Det første borgerforslag i Herlevs historie blev behandlet i kommunalbestyrelsen onsdag aften.
Borgerforslaget er stillet på en tragisk baggrund, nemlig mordet på den gravide Louise Borglit i Elverparken 4. november 2016. Som følge af det har Freddy Hjortespring Christensen stillet forslag om en mindeallé i Elverparken med japanske kirsebærtræer med inspiration fra Bispebjerg Kirkegård, hvor den type træer hvert år er en attraktion, når de springer ud.
En enstemmig kommunalbestyrelse var enige om, at kommunens forvaltning skal arbejde videre med forslaget, inden det skal forelægges for politikerne, først i Økonomi- og planlægningsudvalget og herefter i kommunalbestyrelsen.
Der skal ikke fremlægges et forslag for kommunalbestyrelsen, medmindre familien er fuldt indforstået med indholdet af det forslag
Familien skal høres
Der er dermed ikke endnu taget stilling til, om de går ind for en mindeallé. Det vil vise sig, når sagen kommer på dagsordenen efter forvaltningens arbejde. Et afgørende punkt i beslutningen er, at Louise Borglits familie skal inddrages.
»Jeg har i dag talt med en repræsentant fra den allernærmeste familie og spurgt hende, hvordan familien forholder sig til, at forslaget er kommet til behandling her. Og der er ingen tvivl om, at de er glade for at mærke den omsorg, omvendt så har de også nogle følelser i forhold til, hvordan noget sådan skal laves. Der skal ikke fremlægges et forslag for kommunalbestyrelsen, medmindre familien er fuldt indforstået med indholdet af det forslag. Det må være rimeligt. Omsorgen er god at vise, men det må også være omsorgsfuldt at sikre sig, at familien er indforstået med den måde, det foregår på,« udtalte borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) til kommunalbestyrelsesmødet.
Udvikling af Elverparken
Det tilsluttede samtlige politikere sig, og alle partier erklærede sig for enige. I kommunalbestyrelsen var der fra Enhedslistens side glæde over, at et borgerforslag nu var nået til politisk behandling, det var SF og Enhedslisten som foreslog at indføre borgerforslag i Herlev. SF’s Arly Eskildsen fremhævede desuden, at udover at mindes Louise Borglit vil eventuel beplantning af kirsebærtræer skabe yderligere udvikling af Elverparken.
»Jeg synes ikke, at man skal gøre sådan noget her i tide og utide, men det er en sag, som har berørt rigtigt mange borgere, og tilbage i efteråret 2016 var der kolossal tilslutning til en mindehøjtidelighed i parken med fakkeloptog og taler. Det er en meget ulykkelig sag på alle mulige måder. Uanset det her er der sket rigtig meget i udviklingen af Elverparken, for 10-12 år siden der var det stort set en stor græsplæne, nu er der sket rigtig meget rekreativt med vand og så videre, og jeg synes, at det her element vil styrke oplevelsen af Elverparken som bypark og helt i tråd med vores klimahandlingsplan og intentionen om at plante flere træer i Herlev, og samtidig manifestere hele vores samfunds syn på denne her forfærdelige hændelse,« udtalte han.
Sagen greb mig
Manden bag Herlevs første borgerforslag Freddy Hjortespring Christensen er tilfreds med, at forslaget opnåede mere end 300 støtter og dermed bliver behandlet i kommunen, og at politikerne har besluttet sig for at gå videre med det.
»Det vigtigste er, at kommunen nu fortsætter det, så trækker jeg mig ud af det og overlader det til dem,« siger han og nævner, at han som herlevborger gennem mange år var stærkt rystet over drabet på Louise Borglit og omstændighederne omkring det og oplevede, at hele byen var og er meget berørt af sagen, hvilket fik ham til at stille borgerforslaget.
Herlev Bladet omtalte i november sidste år, at kun to havde skrevet under på det, men efter Freddy Hjortespring Christensen på Facebook opfordrede til at skrive under, væltede det ind med henvendelser, og mere end 300 – som er antallet, der afgør, om et borgerforslag skal tages op – skrev under til kommunen.
»Den sag greb mig. Det er frygteligt, at der sker sådan nogle ting helt umotiveret og uden forvarsel, og så endda mens hun var gravid, skete dette så som ved et udslag af tilfældigheder. Med borgerforslaget synes jeg, at det var muligt at gøre noget, og det gjorde jeg så,« fortæller han og erklærer også forståelse for, at familien skal inddrages i processen.
Freddy Hjortespring Christensen kendte ikke Louise Borglit og har heller ikke været i kontakt med hendes familie.
En 30-årig mand er tiltalt for mordet på Louise Borglit, men sagen er udskudt flere gange og er nu berammet til maj og juni i år.
LÆS OGSÅ: Da Freddy Hjortespring Christensen stillede forslaget sidste forår
Der er lukket for kommentarer