Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Rådgivningtilbud til voksne i Herlev Kommune: Så mange herlevborgere har indtil videre henvendt sig

I efteråret åbnede Den Åbne Dør, et nyt rådgivningstilbud til voksne herlevborgere, hvor man kan komme og få hjælp til udfordringer, de går kæmper med, uden en visitation fra kommunen. Og det tilbud har mange herlevborgere allerde benyttet sig af.

Den 21. september åbnede Herlev Kommune et nye rådgivningstilbud med navnet Den Åbne Dør, hvor voksne herlevborgere over 18 år kan komme og få hjælp til udfordringer, de går og kæmper med, uden at skulle igennem kommune-junglen.

Det tilbud har 83 herlevborgere indtil videre benyttet sig af. Det fortæller Kirsten Breinholt, der er er funktionsleder for voksenpædagogiske tilbud i Herlev Kommune og øverst ansvarlig for rådgivningstilbuddet Den Åbne Dør.

»Vi synes, det er kommet hurtigt fra start. Det er vi super glade for,« siger hun.

Og ifølge lederen er det rigtigt godt, at så mange herlevborgere allerede har henvendt sig, selvom tilbuddet kun har eksisteret i tre måneder.

»Vi bliver dygtigere til at løse opgaverne i sådan et tilbud, når herlevborgerne kommer med deres udfordringer. Vi har allerede mange erfaringer, fordi vi har haft 83 henvendelser at øve os på,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Herlev Kommune: Burde have afsluttet samarbejde med blomsterbutik tidligere

Ikke en varmestue

Når voksne herlevborgere henvender sig i Den Åbne Dør for at få hjælp og rådgivning til deres udfordringer eller problemer, så skal de ikke bruge en visitation fra kommunen. Borgerne skal bare møde op, når de føler, de har behov for det.

Og da knap 90 herlevborgere allerede har henvendt sig, mener Kirsten Breinholt, at rådgivningstilbuddet batter noget.

»Det er det helt sikkert. Også fordi at herlevborgerne har taget det så hurtigt til sig. Det tolker vi som, at der er et behov for sådan et tilbud her, hvor man kan komme uden at være visiteret af kommunen,« siger hun.

Der er ikke nogen borgere, der har kastet sig over tilbuddet som en varmestue. Dem der har vendt tilbage til Den Åbne Dør, har været efter aftale

Men hun understreger også, at rådgivningstilbuddet ikke er en varmestue, og at herlevborgere ikke skal møde op i Den Åbne Dør, hvis ikke de har et konkret problem eller en konkret udfordring, de søger hjælp til.

»Men det er heller ikke sådan, at man kun må komme én gang. Nogle kommer også herned med flere forskellige problemer,« siger hun og tilføjer:

»Der er ikke nogen borgere, der (indtil nu, red.) har kastet sig over tilbuddet som en varmestue. Dem der har vendt tilbage til Den Åbne Dør, har været efter aftale,« siger hun.

Kirsten Breinholt fortæller også, at der kan være nogle udfordringer, der tager lidt længere tid at løse, og derfor bliver herlevborgerne i nogle tilfælde bedt om at komme tilbage.

LÆS OGSÅ: Politiet søger vidner til groft hjemmerøveri

Koster ikke kommunen ekstra

Det er gratis for alle voksne herlevborgerne at henvende sig i Den Åbne Dør, og det er faktisk heller ikke et tilbud, der koster kommunen ekstra.

Ifølge Kirsten Breinholt bliver rådgivningstilbuddet finansieret gennem et budget, som Herlev Kommune allerede har sat af til det sociale område. Og de medarbejde, som arbejder i Den Åbne Dør, varetager andre opgaver i kommunen, når rådgivningstilbuddet har lukket.

»Det fortsætter vi med, men hvis tilbuddet vokser sig endnu større, så der er behov for flere ressourcer, så må vi kigge på, hvordan det kan løses,« siger hun.

Vi forestiller os, at det er et behov, der vil blive ved med at være der

Den Åbne Dør, der åbnede i slutningen af september, har nu kørt i tre måneder. Og ifølge Kirsten Breinholt, er det et rådgivningstilbud, der er kommet for at blive.

»Vi forestiller os, at det er et behov, der vil blive ved med at være der,« siger hun.

Den Åbne Dør holder til på adressen Herlev Hovedgade 153A, og har åbent hver onsdag fra klokken 09.30 til 11.30 og hver torsdag fra klokken 15.30 til 17.30.

Læs artiklen om tankerne bag det nye rådgivningstilbud til voksne (Den Åbne Dør) her. 


Om rådgivningstilbudet Den Åbne Dør:

  • I Den Åbne Dør tilbyder de blandt andet rådgivning, støtteforløb, fællesskaber, gruppeforløb, mindfulness og yoga.
  • Når du som borger henvender dig vil du blive mødt af medarbejdere inden for tre fagområder: socialpsykiatrien, handicapområdet og myndighedsfunktionen,
  • Der er åbent hver onsdag kl. 09.30-11.30 og hver torsdag kl. 15.30-17.30
  • Du behøver ikke at bestille tid – du kan bare dukke op, og det koster ikke noget.
  • Den Åbne Dør har adresse på Herlev Hovedgade 153A
  • Du kan kontakte Den Åbne Dør på tlf. 21 26 86 17 eller på mail aabendor@herlev.dk

Kilde: Herlev Kommune

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!