Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Regionen: Sådan går arbejdet med PFAS i Herlev

Region Hovedstaden er i gang med at undersøge omkring 5.000 grunde, som kan være forurenet med PFAS-stoffer. 162 af de grunde ligger i Herlev. Regionen fortæller, at man fokuserer sin indsat på børneinstitutioner og grundvandet.

Omkring 5.000 grunde i Region Hovedstaden er enten forurenet med PFAS-stoffer eller mistænkes for at være det.

Et stort kortlægningsarbejde er derfor i fulde gang i hele regionen og herunder altså også i Herlev, hvor 162 grunde enten er forurenet eller mistænkes for at være det.

LÆS OGSÅ: PFAS i Herlev: Få det fulde overblik her

Det oplyser Region Hovedstaden til Herlev Bladet.

»Vi har ikke ressourcer til at gennemgå og vurdere alle 5.000 steder på en gang, og derfor er vi i fuld gang med at tilrettelægge, hvordan vi bedst muligt griber denne opgave an,« siger Gitte Ellehave Schultz, der er enhedschef i Region Hovedstaden, i et skriftligt svar til Herlev Bladet.

Grundvandet undersøgt i Herlev

Øverst på listen over grunde, der bliver prioriteret af regionen, er steder, hvor der er børneinstitutioner.

Regionen er derfor i gang med at tage kontakt til alle kommuner i hovedstaden for at få et overblik dels over antallet af børneinstitutioner samt over, om der tidligere har ligget brancher, der har anvendt PFAS-stoffer på de grunde, hvor der nu er børneinstitutioner.

Et andet fokuspunkt for regionen er beskyttelse af drikkevandsressourcen, oplyser Gitte Ellehave Schultz.

»I Herlev Kommune har regionen udført en række forureningsundersøgelser og fundet PFAS-stoffer over grænseværdierne i grundvandet. Disse undersøgelser bidrager til at skabe overblik over forureninger og til indledende vurdering af, om forureningen udgør en risiko for mennesker og miljø,« siger hun.

Arbejdet med at skabe et overblik er fortsat i gang. I de kommende år vil regionen fokusere sin indsats omkring Tårnby og Københavns Kommune, da man her endnu ikke har kortlagt forureningen med PFAS-stoffer i tilstrækkelig grad.

»PFAS-stoffer stiller særlige krav til undersøgelser og renseteknologi. Regionerne er derfor både i gang med at blive klogere på problemets omfang og på, hvordan PFAS skal undersøges, risikovurderes og prioriteres for bedst muligt at kunne håndtere forureningen,« afslutter Gitte Ellehave Schultz.

Hvis du er interesseret i at læse mere om Region Hovedstadens prioritering af grunde, som er eller mistænkes for at være forurenet med PFAS-stoffer, kan du gøre det på deres hjemmeside her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!