Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Snart bliver det lidt nemmere at have elbil i Herlev: Lokalt boligselskab opsætter ladestandere i alle sine afdelinger

Som beboer i Herlev Boligselskab har det indtil nu nærmest ikke været praktisk muligt at anskaffe sig en elbil, fordi der ikke har været ladestandere tæt på. Men det bliver der lavet om på de kommende måneder. Alle afdelinger i boligselskabet får nemlig minimum én ladestander.

Det skal være nemt at have en elbil, og man skal kunne lade den op tæt på sit hjem. Derfor vil Herlev Boligselskab over de kommende måneder opsætte 15 ladestandere med 30 stik fordelt på alle deres afdelinger. Forventningen er, at det er nok til at oplade op mod 120 elbiler. Det fremgår af en pressemeddelelse fra boligsselskabet.

Formand for ladestanderudvalget i Herlev Boligselskab, Niels-Christian Andersen, fortæller til Herlev Bladet, at det er et vigtigt tag i den grønne omstilling.

»Det er vigtigt, fordi vi regner med, at inden for de næste 10 år, vil cirka halvdelen af bilerne være på el. Hvis man som beboer i en etagebygning som vores skal have mulighed for at oplade bilen tæt på hjem, så er det nødvendigt, at vi sætter dem op,« siger han og fortsætter:

»Hvis vi ikke gjorde det, ville det næsten være praktisk umuligt at have en elbil som beboer, fordi der ikke er mange offentlige ladestandere i byen, og de, der er, vil kræve, at man går langt eller måske venter på, at bilen er ladt op. Så det er en vigtig del af den grønne omstilling, at beboerne hos os får bedre mulighed for at vælge elbilen til.«

Af den grund er det også Niels-Christian Andersens vurdering, at der lige nu ikke er mange i Herlev Boligselskab, som har en elbil. Men håbet er, at der bliver lavet om på det.

Er I så klar på at få flere ladestandere, hvis det skulle blive nødvendigt?

»Ja, helt klart. Det er dog den enkelte boligafdeling, der skal sørge for en yderligere udbygning. Det er ekstaordinært, at boligselskabet sørger for de første standere. Vi har sagt, at afdelingerne allerede nu skal begynde at kigge på det, så de om nogle år kan få flere ladestandere op, hvis det er nødvendigt,« siger Niels-Christian Andersen.

LÆS OGSÅ: Letbanebyggeri give nye trafikale ændringer 

Sådan kommer det til at fungere 

Ladestanderne er ejet af Herlev Boligselskab, og derfor vil de kun kunne bruges af beboere og deres gæster. Forventningen er desuden, at der vil være en parkeringsbegrænsing på pladserne ved ladestanderne, således at bilen kun må holde der, mens den lader op. Det betyder også, at parkeringspladserne ved ladestanderne er reserveret til elbiler og ikke må benyttes af benzin-og dieselsbiler. Det er dog op til den enkelte afdeling, hvordan det præcist kommer til at fungere i praksis. Det kommer desuden til at koste penge at lade sin bil op.

Det koster Herlev Boligselskab 1,5 millioner kroner at få opsat de første 15 ladestanderne, men finansieringen sker gennem opsparede midler, således at det ikke påvirker beboernes husleje.

LÆS OGSÅ: Uretmæssige parkeringsafgifter ved biblioteket 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!