Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Forældrene har også et ansvar for trafiksituationen ved Herlev Byskole afd. Eng

Problemet med den tunge trafik med lastbiler ved Herlev Byskole afd. Eng. er foreløbig løst, men trafiksituationen ved skolen er stadig bekymrende. Det mener Anja Henriksen, der er mor til en pige i 0. klasse. Herlev Kommune skriver i et mailsvar, at de kigger på løsninger.

Den tunge trafik med store lastbiler ved Herlev Byskole er foreløbig løst, men der er stadig problemer med morgentrafikken. 

Når klokken nærmer sig 07.30 ved Herlev Byskole afd. Eng, så begynder de første biler at komme susende. Efter ti minutter tager trafikken til, og skolebørn kommer gående over fodgængerfeltet eller kører på cykel. 

På Engløbet, der er vejen foran Herlev Byskole afd. Eng, er der meget trafik og mange skolebørn, som skal krydse vejen. Det bekymrer Anja Henriksen, der er forælder til en pige i 0. klasse.

»Det er på ingen måde en sikker skolevej,« siger hun. 

Anja Henriksen bor med sin datter ved Toftegården. Derfor går de i skole hver dag og skal krydse fodgængerfeltet ved Engløbet. 

»Når jeg som forælder ikke engang synes, det er trygt at gå over fodgængerfeltet, så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan børnene må have det,« siger hun. 

Når jeg som forælder ikke engang synes, det er trygt at gå over fodgængerfeltet, så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan børnene må have det

Dårligt udsyn 

Når Anja Henriksen skal gå over fodgængerfeltet sammen med sin datter, så synes hun det er svært at orientere sig ordentligt. Hun giver udtryk for, at der er dårligt udsyn. 

Parkerede biler og et stort buskads på hjørnet til Sønderlundvej er årsag til, at Anja Henriksen synes, det er svært at orientere sig, og det gør hende utryg. 

»Forældrene kører som hul i hovedet« siger hun og fortæller, at det ofte er parkerede biler på Engløbet, som spærrer for fodgængere og andre bilisters udsyn. 

Anja Henriksen er frustreret over andre forældres adfærd i morgentrafikken. 

»Det er total egoisme. Forældrene glemmer, at de har et større ansvar for de andre børn, « siger hun. 

Forælderen håber at der snart bliver fundet en løsning på trafiksituationen. Selv peger hun på en ensretning af Sønderlundvej som en måde at løse noget af trafikkaosset på og få kontrol over situationen om morgnen.

»Mange bruger også vejen til gennemkørsel« siger hun. 

Det er total egoisme. Forældrene glemmer, at de har et større ansvar for de andre børn

Den langsigtede løsning

Herlev Bladet har forsøgt at få et mundtligt interview med Herlev Kommune omkring løsninger på trafikproblemerne ved Herlev Byskole afd. Eng. Herlev Kommune har kun ønsket at komme med et skriftigt mailsvar. 

I en mail til Herlev Bladet skriver centerchef for Teknik og Miljø Søren Nielsen at kommunen vil handle på de dårlige udsynsforhold. 

’Vi har set på forholdene i krydset mellem Engløbet og Sønderlundvej, og vi har planlagt at beskære beplantningen i næste uge,’ skriver han. 

I forhold til forslaget om at ensrette Sønderlundvej skriver centerchefen i mailen, at de har undersøgt muligheden, men at det kan lade sig gøre, fordi Sønderlundvej giver adgang til flere andre lokaliteter som blandt andet Herlev Station og daginstitutionen. 

’Vejlukninger, ensretninger eller lignende løsninger vil ikke fjerne trafikken, men flytte trafikken til andre veje. Vi kan derfor ikke anbefale at lukke eller ensrette veje,’ skriver Søren Nielsen. 

Herlev Kommune har i stedet valgt at lave en ’kys og kør’ zone på skolens område langs Engløbet, hvor forældrene i fremtiden kan sætte deres børn af. 

’Det er den mest hensigstmæssige løsning i forhold til at forbedre trafiksituationen,’ skriver Søren Nielsen. 

LÆS MERE om trafiksituationen ved Herlev Byskole afd. Eng her

’Kys og kør’ zonen forventes at være klar efter skolens sommerferie i år. Derudover skriver centerchefen, at parkeringspladsen ved Kærlundvej åner igen, når renoveringen af skolen er færdig. For enden af Engløbet vil der ifølge Søren Nielsen blive anlagt nye parkeringspladser i forbindelse med boligbyggeriet, som forældre til børn på Herlev Byskole afd. Eng også må benytte. 

Indtil ’kys og kør’ zonen og parkeringspladser bliver anlagt, opfordrer kommunen forældrene til at hjælpe med at skabe sikre forhold for skolebørne. 

’Vi har blandt andet foreslået, at forældrene benytter parkeringspladserne ved herlev Bygade ved Rådhuset, og så kan de gå derfra til skolen,’ skriver Søren Nielsen. 

Herlev Bladet har været i kontakt med lokalpolitiet, der oplyser, at de er opmærksomme på trafiksituationen ved Herlev Byskole afd. Eng. De vil være til stede i morgentrafikken så meget, som det nu er muligt.

Herlev Bladet følger løbende trafiksituationen ved Herlev Byskole afd. Eng . Hold dig opdateret her på heleherlev.dk.

LÆS OGSÅ: Cykeltalent gør karriere på rekordtid

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!