Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ungerådgivningen i Herlev: Er også rykket ud på skolerne

Nu er der ikke længere kun én ungerådgivning i Herlev, hvor unge mellem 13 og 25 år kan henvende sig for at få hjælp. To skoler har fået deres egen afdeling.

Tema om Unge Liv

Ungerådgivningen i Herlev har udvidet med to nye afdelinger – én på Lindehøjskolen og én på Kildegårdskolen afd. Vest.  

Det fortæller Lene Margrethe Hellum, der er leder af Familiehuset i Herlev Kommune, som Ungerådgivningen hører under.  

»Det er simpelthen ud fra en tænkning om, at vi gerne vil være der, hvor de unge er,« siger hun. 

Ungerådgivningen på Lindehøjskolen blev oprettet i august 2022, og holder åbent hver mandag fra klokken 11.00 til 13.00. Afdelingen på Kildegårdskolen er spritny, da den åbnede lige efter juleferien i år. 

»Vi har ikke lagt os fast på nøjagtig hvilke tidspunkter, vi skal holde åbent,« siger Lene Magrethe Hellum og fortæller, at rådgivningen på Kildegårdskolen indtil videre har åben hver mandag formiddag og torsdag eftermiddag. 

»Vi prøver at køre det i gang med de to tidspunkter, og så justerer vi, hvis vi tænker, det skal være anderledes,« tilføjer hun.  

Lene Margrethe Hellum afviser ikke, at der også kan komme en ungerådgivning på Herlev Byskole, men at de i første omgang lige skal se, hvordan det kommer til at gå med de to ungerådgivninger på Lindehøjskolen og Kildegårdskolen.

Læs også: De skal udvikle rådhusgrunden 

Gode erfaringer 

Lindehøjskolen var den første af Herlevs skoler, der fik sin egen ungerådgivning for et halvt år siden. 

 Det fortæller Signe Devantier, der er rådgiver og koordinator i Ungerådgivningen i Herlev Kommune. 

»Det var dem (Lindehøjskolen, red.), som var interesseret i at starte et samarbejde op. De kunne se et behov på skolen, og så sagde de ’ja tak’,« siger hun. 

Hver mandag siden august 2022 har Signe Devantier siddet i Ungerådgivningen på Lindehøjskolen og taget imod de skoleelever, der har henvendt sig. 

»Vi har rigtig gode erfaringer fra Lindehøjskolen. Vi har et godt samarbejde med lærerne og med ledelsen. Og så er der elever, der kommer hver mandag,« fortæller hun og fortsætter: 

»Vi oplever, at dét med at komme ud i de unges nærmiljøer, det er rigtig trygt for dem, og det er mere tilgængeligt. Så vi vil gerne være derude, hvor de er, fordi det nogle gange kan være svært at komme ind et sted, de ikke rigtig kender,« tilføjer hun. 

Derudover fortæller Signe Devantier, at der lige så tit, det kan lade sig gøre, også er en ungerådgiver, der besøger Herlev Ungdomsskoles to ungecaféerne på henholdvis Kildegårdskolen afd. Vest og på Højsletten. 

Her er et lokale til rådgihed, hvis de unge har brug for at snakke. Ellers hjælper rådgiveren med at lave aftaler med de unge og gøre opmærksom på Ungerådgivningens tilbud. 

I Ungerådgivningen kan unge mellem 13 og 25 år og deres forældre komme og få hjælp til de problemer, de går og slås med. Det kan være emner som eksempelvis selvværd, enssomhed, kønsidentet, skilsmisseproblematikker, osv. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Læs også: Rådhus Hjortespring er klar til indflytningen i foråret 

Online chatforum  

Udover de nye skoleafdelinger på Lindehøjskolen, Kildegårdskolen og ungecaféerne, har Ungerådgivningen også gang i andre nye initiativer.  

De er blandt andet godt i gang med at stable et samarbejde med Cyberhus, der er et online chat-forum, på benene. 

Her kan de unge chatte anonymt med en rådgiver, der kan råde og vejlede dem til, hvad de skal gøre i forskellige situationer. Der er også en chatfunktion, hvor de unge fra Herlev kan chatte direkte med en ungerådgiver fra Herlev Kommune, og det mener ungerådigver Signe Devantier, er en rigtig god ide. 

»En digital ungerådgivning kan for nogle være meget mere trygt, fordi man sidder bag en skærm, og man ikke skal komme ind et sted og sidde overfor nogle mennesker, man ikke kender. Og så kan man også henvende sig, når modet og lysten er der til at få noget hjælp,« siger hun. 

Ungerådgivningens samarbejdet med Cyberhus er stadig i opstartsfasen, men den digitale rådgivning er allerede godt i gang. 

Læs også de andre historier fra temaet om Unge Liv:

Celene fik psykisk diagnose som 18-årig: “Fuck der er reelt noget galt med mig”

I Herlev: Hvilke tilbud er der til unge, der mistrives?

To landsforeninger: Unges mistrivsel starter i folkeskolen


Om Ungerådgivningen

Ungerådgivningen er et gratis tilbud til unge i Herlev, der er mellem 13 og 25 år og deres forældre, og her er der ikke noget problem, som er for stort eller for småt. 

Ungerådgivningen holder til på adressen Herlev Bygade 50c. Her er der åbent for fysisk fremmøde hver torsdag fra kl. 15.00-18.00.

Ungerådgivningen har også fået to skoleafdelinger. På Lindehøjskolen er der åbent hver mandag i tidsrummet 11.00-13.00. 

På Kildegårdskolen er åbningstidpunkterne ikke helt fastlagt, men rådgivningen holder i øjeblikket åbent mandag formiddag og torsdag eftermiddag.  

Du kan også henvende dig telefonisk både i og uden for åbningstiden på tlf. 51 70 67 86.

Kilde: Herlev Kommune

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!