Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Video: Valgmøde med stor spørgelyst

Skovlunde Lokalråds og Herlev Bladets valgmøde onsdag tiltrak flere spørgelystne borgere, som både spurgte ind til støjproblemer, slidte idrætsfaciliteter og frivilligheden. Gense mødet her.

11 politiske kandidater til kommunalvalget var linet op og havde taget det tunge skyts med i form af valgplakater, bannere og andre lokkemidler, da Skovlunde Lokalråd og Herlev Bladet onsdag aften holdt valgmøde for Skovlunde-borgerne i Skovlunde Kulturhus. Og de fik godt med modspil, for både de fremmødte i salen og ‘hjemme i stuerne’ (Herlev Bladet sendte live) havde meget på sinde.

SE valgmødet her DEL1.

Måske nogen havde forventet bymidte-byggeriet og de afledte udfordrende effekter som for eksempel en svær tilgængelighed til butikkerne som aftenens hovedemne, men sådan blev det ikke. Måske folk også er blevet trætte af at snakke bymidte.

Frivillighed og fællesskaber

Uanset bredte mødets spørgsmål sig i stedet over emner som de nedslidte idrætsfaciliteter i Skovlunde herunder bad- og omklædningsrum, som åbenbart er i så ringe stand flere steder, at borgerne ikke vil benytte dem. Noget som blandt andet SF, Enhedslisten, RV, V og C var enige om, at der var et efterslæb på og skulle gøres noget ved.

SE valgmødet her DEL2.

Et andet beslægtet spørgsmål drejede sig om de frivilliges samarbejde eller mangel på samme med kommunen og udmøntningen af en ny frivilligshedspolitik, som på papiret var fin, men ikke kunne realiseres uden penge. Og dem var der foreløbig ingen af i det netop vedtagne budget.

Der blev også snakket om stærke og rummelige fællesskaber og ikke mindst, hvordan de kan hjælpe det stigende antal unge, som i dag kæmper med problemer som for eksempel angst og depression. Det var en mor, der havde taget sin 20-årige datter og førstegangsvælger med til valgmødet, der bragte det på bane. Noget hun fik stor ros for hos politikerne.

Der var god spørgelyst blandt de fremmødte til valgmødet i Skovlunde Kulturhus.

 

Enige om mindre støj

Generelt bød aftenen ikke på de store iltre sværdslag blandt kandidaterne, men mere velkendte uenigheder som for eksempel på skatteområdet, hvor nogle partier ville sætte skatten ned, andre op og atter andre ville holde den i ro. Men én ting, som alle kunne blive enige om, var, at der skal gøres noget ved de stigende trafikstøj-problemer i Skovlunde her især på Ballerup Boulevard. For eksempel kunne alle nikke til at sætte hastigheden ned og indføre støjdæmpende tiltag som udskiftning af den asfalt, man bruger i dag. Derudover nævnte Balleruplistens kandidat, at man i samme forbindelse bør tænke i at erstatte støjværn af glas med grønne alternativer.

Aftenens valgmøde blev afsluttet lidt over tid, måske på grund af tyverialarmen, der gik på et tidspunkt. Sidste taler var Skovlunde Lokalråds formand, Jens Minnet, der opfordrede politikerne til fremadrettet ikke kun at sende forslag i høring, fordi det skal man, men derimod sikre at borgerne faktisk bliver hørt i tide.

»For hvis man ikke bliver hørt, så gider man ikke engagere sig,« lød beskeden.

Læs meget mere i næste uges Herlev Bladet, hvor der også er valgtema til Skovlunde-borgerne.

 

 

Lokale kandidater på valgmødet (D var syg)

A

Socialdemokraterne

Jesper Würtzen

B

Radikale Venstre

Lars Green Bach

C

Det Konservative Folkeparti

Morten Løgager

D

Nye Borgerlige

André Amingsø

F

Socialistisk Folkeparti

Simon Knudstrup

G

Veganerpartiet

Frida Freiesleben

I

Liberal Alliance

Carl Andersen

O

Dansk Fokeparti

Jette Meinertz

V

Venstre

Mikael Wandel

Ø

Enhedslisten

Stine Rahbek Pedersen

Balleruplisten

Michael Olsen

Løsgænger

Serhat Kücükkart

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!