Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Er Danmarks næste Tessa fra Herlev?

I 2019 sprang én af Danmarks største urbanstjerner Tessa ud af talentforløbet Urban Grrls, som hun deltog i sammen med 23 andre talentfulde, unge kvinder. Nu er Urban Grrls tilbage og leder efter kvindelige rappere, sangere, sangskrivere eller producere fra Herlev.

Måske kender du de næste talenter til Urban Grrls 2022 – projektet, der handler om at give plads til flere kvinder i de populære urbangenrer og på de danske hitlister. Herlev Kommune er en del af Urban Grrls 2022 gennem samarbejdet i kulturaftalen Kulturmetropolen, som står bag projektet. Og den 8. juni klokken 16.00 inviterer Urban Grrls alle nysgerrige i Herlev Kommune til info-event med Karen Mukupa og Kewan Padré på Klauzdal, Klausdalsbrovej 336, 2730 Herlev. Alle er velkomne.

Instruktører & forbilleder
I spidsen for de mange ambitiøse aktiviteter i talentforløbet står Karen Mukupa, rapper og sanger, og Kewan Padré, producer, sangskriver og rapper, kendt som KEWANLIGGERBEATETNORMALT.

De har arbejdet med nogle af Danmarks mest markante kunstnere inden for rap, hiphop og r’n’b – blandt andre Tessa, Natasja, Artigeardit og Gilli. Sammen med de otte andre sjællandske kommuner i Kulturmetropolen er Karen og Kewan klar med et eksklusivt og ambitiøst forløb, hvor deltagerne blandt andet kommer igennem fem workshops, tre Søndags Sessions, en sangskrivningscamp, en indspilningsweekend, og hvor de slutter forløbet med en ep-release. Deltagerne møder igennem forløbet en række professionelle producere, sangskrivere og branchefolk. De møder også forbilleder og inspirationskilder som f.eks. Tessa, Artigeardit, Yakuza og Sulka.

Artiklen fortsætter efter billedet

 

Den 8. juni kl. 16.00 inviterer Urban Grrls alle nysgerrige i Herlev Kommune til info-event med Karen Mukupa og Kewan Padré på Klauzdal. Foto: Nicolai Westh

 

Et godt netværk er vigtigt

For Karen Mukupa er netværket og det at komme ud og møde ligesindede, der rapper, synger eller producerer, noget af det, som kvinderne har manglet for at markere sig i musikbranchen:

»Mænd og drenge har tit været gode til at skabe kollektiver, hvor de kan bruge hinanden, mens flere piger har været lidt længere tid om at få musikken ud af soveværelset. Vi kunne se, at Urban Grrls var et stærkt boost for deltagerne. Det, der gjorde Urban Grrls så vigtigt i 2019, var den stemning, der er blevet skabt mellem deltagerne i løbet af vores workshopdage. Det er okay, at man ikke er Miss Perfect hele tiden, det er okay ikke lige at kunne finde det rigtige ord. Men wow, nogle talenter, vi har her i Danmark,« siger Karen Mukupa.

Deadline for ansøgninger er 17. juni 2022 så alle interesserede skal ansøge, hvis de kan svare ja til følgende spørgsmål: 

  • Synger, rapper eller producerer eller er du sangskriver inden for urban-genrerne – hiphop, rap, r’n’b mv.?
  • Er du pige, kvinde eller non-binær og er du 15-25 år?
  • Vil du tage dine skills til det næste niveau?
  • Drømmer du (måske) om en musikkarriere?
  • Vil du lære af de bedste i branchen?
  • Vil du være en del af et eksklusivt hold kun med kvinder?

Læs mere og ansøg lige her

Urban Grrls forløbet kører fra 21. august til 8. december 2022. Urban Grrls er gratis for de udvalgte deltagere.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!