Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Børn i dyrekostumer hylder forskellighed

Der blev hvisket, fjollet og fokuseret på scenen, da 12 børn torsdag havde klædt sig ud som eksotiske dyr, for at øve sig på finaleforestillingen der skulle markere afslutningen på drama-sommer-campen og hylde forskellighed.

»På med jeres hovedebeklædning og stil jer klar på scenen, vi starter igen om et minut,« sådan lød det fra Ronnie Jeppesen, leder af Den Kreative Dramaskole i Herlev, da børnene på dette års drama-sommer-camps næst-sidste dag endnu en gang skulle øve forestillingen, inden finale-fremvisningen for forældrene dagen efter.

11 piger og en dreng løb straks op på scenen, nogle lignede en pingvin, andre skulle forestille en abe. Og så blev introsangen til Disney-tegnefilmen ’Løvernes Konge’ sat på.

Oppe på scenen gik børnene rundt i en cirkel, meget fokuseret og gjorde sig umage for at efterligne gangarten på det dyr, deres hovedbeklædning skulle forestille, mens en af børnene stod i midten af cirklen, og lavede dynamiske armbevægelser i luften.

Børnene fokuserede

Selvom der var plads til grin og hvisken krævede det fokus for de syv til 11-årige drama-interesserede børn, da de skulle huske deres replikker under forestillingen, hvilket også resulterede i lidt sved på panden – bogstavligt talt.

»Det er altså varmt med den her udklædning, og lyset fra scenen gør det endnu varmere,« udbrød en af børnene dramatisk og fjernede pingvin-hovedebeklædningen og tog sig til panden, hvorefter dramaunderviser Silvia Rasmussen måtte svare:

»Ja, sådan er det nogengange, når man spiller teater og danser på scenen – spotlightet er lidt varmt.« 

Lidt anderledes i år

Børnene havde selv fået lov til at vælge, hvilke dyr de ville være, og børnene havde såmænd også fået lov til at bestemme, at forestillingen skulle handle om dyr.

»Vi ligner zooligiskhave,« sagde Anna på syv år med en hårbøjle med zebraøre på, og påpegede derefter, at hun var lidt nervøs for finaleforestillingen, hvor både mor, far og farmor ville komme som publikum.

LÆS OGSÅ: Ugens 112

Den dybere handling stod de to dramaundervisere Ronnie Jeppesen og Silvia Rasmussen dog for.

»Det er første gang i år i Herlev, at vi prøver det her med at give børnene så meget indflydelse på den forestilling vi laver på sommercampen, og det har fungeret rigtig godt,« fortæller Ronnie Jeppesen, der sammen med underviseren Silvia Rasmussen stod for dette års sommeraktivitet. 

Og formålet med drama-sommer-campen og forestillingen, der handlede om dyr, var klar for Ronnie Jeppesen:

»Forestillingen handler om forskellige eksotiske dyr, der møder hinanden. Og det gør den for at hylde forskellighed, og for at lære børn, at forskellighed er godt og selvfølgelig fordi, at børnene synes det kunne være sjovt at klæde sig ud som dyr.«

Omfarvne forskellighed

Og netop det at forene kunne dramaunderviserne sætte fllueben ved torsdag formiddag, dagen inden sommeraktivitetens afslutning, da børnene fortalte, hvad der havde været det sjovest ved dramacampen.

For selvom nogle af børnene nåede at sige, at det var dramalegene, der havde været det sjoveste på campen, sagde et andet barn pludselig ’fællesskabet’, og det gav de andre børn hende med det samme ret i.

Sommeraktiviteten og dramacampen vender stærkt tilbage igen næste år.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!