Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Hvad er strategien? Events på Skovlunde Flyveplads savner en overordnet plan  

Af Lars Green Bach, Kommunalbestyrelsesmedlem og formand for Verdensmåludvalget, Radikale Venstre

Ballerup Kommune er en levende kommune, hvor der ofte afvikles kulturelle events. Disse kan under de rigtige forudsætninger være med til at fremme fællesskab, kreativitet og lokal identitet. Det er Ballerup Kræmmerfestival et rigtig godt eksempel på. Men er det nu også tilfældet med alle de events, der i stigende grad afvikles på den gamle flyveplads i Skovlunde – eller i Ballerup Kommune i det hele taget?

Ikke i min optik. Efterhånden må det være tid at drøfte, hvordan vi mere strategisk forholder os til hvilke events, der tillades, i stedet for at lade tilfældighederne råde. Og så konsekvenserne for borgerne og det lokale miljø – positive såvel som negative – samtidig er kendte.

Eksempelvis har events som Cph Garden og Cirkus Summarum isoleret set sikkert været en succes. Men vi kender for eksempel ikke de økonomiske, miljø- og klimamæssige indvirkninger det har at mennesker fra hele Sjælland kommer til Skovlunde. Eller har en plan for lokal inddragelse og minimering af støj- og trafikgener for naboerne.

Efterhånden må det være tid at drøfte, hvordan vi mere strategisk forholder os til hvilke events, der tillades, i stedet for at lade tilfældighederne råde.

Et godt sted at begynde overvejelserne er Ballerup Kommunes Vision 2029 og ambitionen om stærke fællesskaber og et rigt forenings- og kulturliv som borgerne har lyst til at involvere sig i og tage ansvar for. Samt visionens ønske om, at Ballerup er en kommune med sunde og grønne rammer om familie-, kultur- og fritidslivet.

Sammenholdt med FN’s verdensmål om Bæredygtige byer og lokalsamfund, der både handler om at gøre byerne mere inddragende og bæredygtige, og om at beskytte og bevare kultur- og naturarv, har vi to gode afsæt for at få en strategisk tilgang til events i fremtiden.

Efter Radikale Venstres opfattelse bør en klar strategi være en balanceakt mellem at fremme kultur og fællesskab, samtidig med at det tager hensyn til borgernes trivsel, klima og miljø og den lokale økonomi. Derved kan vi ”i fredstid” sikre events bliver en gevinst der bidrager til et bæredygtigt lokalsamfund. Også events på Skovlunde Flyveplads.

LÆS OGSÅ:  Susannes glæde stiger, når hun hjælper andre

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!