Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bodega 100 får sin egen sang

Så er der udgivet en ny sang om Herlev. Denne gang om Bodega 100.

»Vi tager på 100, snupper én af hver, én af hver, jeg bestiller én af hver, én af hver.«

Sådan lyder en bid af teksten fra producer Nick Sanders sang, ‘Weekend ven’, som er inspireret af Herlevs bodega, Bodega 100. Og der er en helt særlig grund til.

Nick Sander kommer oprindeligt fra Herlev, men flyttede til Vanløse for et par år siden. Han følte, at hans muligheder for at udvikle sig musikalsk ville blive større, hvis han flyttede tættere på København. Han vil gerne flytte tilbage til Herlev, men det er ikke sikkert endnu, hvornår det kommer til at ske.

LÆS OGSÅ: Her er herlevs nye bysang 

Herlevs knudepunkt

Nick Sander fortæller, at da han var ung, var Bodega 100 ofte det sted i Herlev, hvor han tog hen med sine venner. Her mødte han en masse mennesker, som han ikke rendte ind i til daglig.

»100 tilbød bare noget til Herlev, som var helt unikt, og det gør den klart stadig,« siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet

Bodega 100 har serveret kolde fadøl og drinks i Herlev siden 1972. Arkivfoto.

ANDRE HISTORIER: Udviklingsprojekt ‘Herlev Hallerne’ sparkes til hjørne

At herlevitterne har sted, hvor de kan møde andre mennesker og få nye venner, mener han har en særlig betydning for lokalsamfundet.

»I en lille by som Herlev er det bare vigtigt, at vi har et sted, hvor alle kan mødes og være godt tilpas, og det kan man dér,« siger han og tilføjer:

»Og når man tager på Bodega 100, får man netop nogle weekend-venner.«

Et budskab

I sangen referer Nick Sander også til, at mange ofte tager ned på en bodega, når de skal have noget alkohol. Han siger, at det ofte kan være sjovere at være sammen med andre, når man har nogle procenter i blodet – men at der også er en grænse.

»Sangen referer jo til vores drukkultur, hvor vi drikker mere og mere. Men den referer også til, at alkohol ofte åbner vores sind og sætter os mere fri, fordi vi tør at åbne os mere op,« siger han.

Derfor fokuserer han i sin sang også på de positive og negative effekter ved vores alkoholforbrug.

»Jeg kan godt lide at skrive om seriøse ting, der bliver vinklet i en mere festlig og positiv retning, men hvor jeg stadig bibeholder de seriøse elementer og bringer et vigtigt budskab,« siger han og tilføjer:

»Og så kan jeg også godt lide at tage de emner op, som andre ikke altid vil tage op, for det hele er bare ikke guld og grønne skove.«

HØR SANGEN LIGE HER 

ANDRE HISTORIER: Efter lange forhandlinger: Enige om lavere højder og langsommere byudvikling

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!