Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Deroute: Én lejer tilbage på Skovlunde Torv 6

Efter en hård fødsel var byggeriet på den tidligere posthusgrund ved Skovlunde Station klar til de første indflyttere i marts 2020. Men tre år efter er stort set alle flyttet ud igen.

Det er noget af en ulykkesfugl boligbyggeriet på Skovlunde Torv 6 har udviklet sig til at være. Efter flere års forsinkelse kunne de første beboere endelig rykke ind i marts 2020, og nu knap tre år efter er der stort set ingen tilbage.

»Der er bare mig,« oplyser Frederik Tromborg, der i august 2020 flyttede ind på tredje sal i et af de i alt 28 lejemål.

Siden da har han kunne se, hvordan den ene nabo efter den anden er rykket ud igen. Og ofte med lidet flatterende ord at sige om stedet og dets ejer.

»Mange af dem er børnefamilier, der ikke har orket de problemer, der har været blandt andet med elevatoren,« forklarer han, der tilføjer, at der også har været vandskader, fordi vandet fosser ned fra øverste etage, ødelagte gulve med mere.


LÆS MERE: Arbejder på en genåbning af kiosken


I januar 2022 skrev Herlev Bladet en historie om et kærestepar, der flyttede ind, da bygningen stod klar, men endte med at flytte ud efter en masse udfordringer og kampe med udlejer. De kunne blandt andet fortælle, at ventilationen ikke fungerede optimalt, at der var vand i kælderen, at altanerne skulle understøttes, at der var problemer med gulve, og at en beboer havde fået medhold i Huslejenævnet, som havde givet udlejer et påbud. ‘Det er ikke et sted, man skal bo’, udtalte parret til Herlev Bladet.

Ingen kommentarer

Allerede dengang var en del flyttet ud, og administrator og ejendomsforvalter Newsec oplyste til Herlev Bladet, at man ikke ville genudleje deres boliger, før de fejl og mangler der var, var blevet udbedret. Ejendomsforvalteren udtalte dengang:

‘Det er vores vurdering, at vi snart igen kan tilbyde velfungerende og attraktive lejemål på Skovlunde Torv til fremtidige lejere’ til Herlev Bladet.

Derfor har Herlev Bladet ét år efter igen kontaktet Newsec for at høre, hvordan det går med udlejningen, og om forholdene er blevet bragt i orden. Til det svarer ejendomsforvalteren:

‘Vi har kontaktet ejendommens ejer for en kommentar på dine spørgsmål, der dog ikke har ønsket at medvirke,’ lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skovlunde Torv 6 står næsten tom, og det vides ikke, hvad fremtiden er. Foto: Jesper Røgilds.

Vil gerne blive boende

Til gengæld er det som nævnt lykkedes at snakke med ejendommens tilsyneladende sidste tilbageværende beboer Frederik Tromborg, der oplyser, at ejeren af en streetfoodvogn på torvet også har nøgle til bygningen, så han kan opbevare nogle af sine ting.

Men hvorfor er du blevet boende, når alle andre er flyttet ud?

»Min lejlighed er i fin stand, og den er brugbar på alle måder. Der har været lidt, hvad siger man, almindelige indflytningsudfordringer, men ikke problemer med lejligheden,« fortæller han, der er beskyttet af lejeloven og ikke bare sådan lige kan smides ud, hvis det skulle blive aktuelt.

Hvordan er det så at være eneste beboer i så stort et kompleks?

»Det er fint, så er der heller ikke nogen børnefamilier, der larmer, men der mangler lidt liv, og så er der også problemer med utilpassede unge, som har taget ophold i bygningen,« forklarer han, der for halvandet år siden forsøgte at få en kammerat ind, men her lød beskeden fra Newsec, at man ikke længere lejer ud.

Ved du noget om, hvad der skal ske med bygningen?

»De snakker om, hvad der kan betale sig, at renovere eller rive det ned, det har jeg hørt fra vagten, der går rundt, men ellers er det sparsomt med informationer fra udlejer og lejer. De skulle være startet på at renovere i december sidste år og ville have kælderen ryddet, men det blev ikke til noget,« fortæller Frederik Tromborg, der har tænkt sig at blive boende, så længe det kan lade sig gøre.

»Jeg kan godt li’ lejligheden, og så er det tæt på stationen og tæt på mit job,« forklarer han.

Hård fødsel

Der har været blæst om Skovlunde Torv 6 lige fra starten, og det var en hård fødsel, der lå forud, før man kunne melde byggeriet indflytningsklart i marts 2020.

I 2016 lukkede PostNord sit posthus på adressen, som efterfølgende blev revet ned af en investor, der opnåede byggetilladelse med henblik på at etablere boliger på grunden. Byggeriet gik dog i stå, før det overhovedet var kommet i gang, og i 2018 overtog Orange 4 ApS projektet for at bygge 28 boliger klar til indflytning ved årsskiftet 2018-2019. Byggeriet gik i stå igen, fordi entreprenøren Råhus var gået konkurs i januar 2019. Men så i november 2019 begyndte HOME at reklamere for de nybyggede lejelejligheder med lejepriser fra 11.300 kroner om måneden. I september 2020 overtog Mango Property Holding ApS ejendommen med AXA Investment Managers Deutschland GmbH som reel ejer.

Efter interviewet med Frederik Tromborg har Herlev Bladet forsøgt at kontakte Mango Property Holding og Newsec for at få be- eller afkræftet nogle af de oplevelser, som beboeren har haft. Blandt andet har vi spurgt ind til, om man overvejer at renovere eller nedrive bygningen. Men ingen af de to er vendt tilbage.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!