Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Drag-show på isen var et kæmpe hit

Fredag aften bød på stor begejstring og en masse opbakning, da Herlev Eagles som den første ishockeyklub i Danmark inviterede til drag-show på isen. 

Musikanlæg, der spillede for fuldt drøn. Diskolys, der blinkede for fuld skrue. Og tilskuere, der heppede på livet løs.

Sådan lød det, da Herlev Eagles fredag aften inviterede til eventet, ‘Drag is not a crime – drags on ice’. Her ventede der både et brag af en kamp mellem Herlev Eagles og Aalborg Pirates, og et drag-show.

Og begrundelsen bag planlægningen af eventet er helt simpel: Herlev Eagles ønsker at forene professionel sport og LGBTQIA+-miljøet, hvor de fokuserer på at vise, at ishockey er en sport for alle – uanset hvilken kønsidentitet eller seksualitet man har.

Der var stor opbakning blandt tilskuerne under drag-showet. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Derfor trådte drags’ne i skøjterne, hvor de under showet dansede og sang til diverse sangnumre, mens de svingede med Eagles-flag og piftede stemningen op i skøjtehallen.

Og med de høje klapsalver og massive pifterier var der ingen tvivl om, at begejstringen var stor blandt tilskuerne.

ANDRE HISTORIER: Iværksætter vil teste elløbehjul-vision i Herlev

Plads til alle

Herlev Eagles er den første ishockeyklub i Danmark, der har inviteret til drag-show på skøjtebanen – og det skaber stor glæde blandt spillerne og drags’ne.

Blandt de spillere og drags, som Herlev Bladet har snakket med, er de alle enige om, at det er vigtigt at vise, at ishockey er en sport for alle.

»Jeg synes, det er fantastisk, fordi vi sætter en streg under, at man sagtens kan kombinere drag med professionel sport. Det burde være gjort for lang tid siden, så det er fedt, at vi gør det nu,« sagde drag Kimberly Kiss.

Fra venstre mod højre ses Malthe Kring, Kimberly Kiss, Mikkel Skjellerup, Didi Cancerella og Oskar Just Petersen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Det er jo noget nyt inden for ishockeyverdenen, så det er fedt, at vi kan vise, at der er plads til alle,« sagde spiller Oskar Just Petersen.

Herudover håber de også, at det kan være med til at inspirere andre ishockeyklubber til at gøre det samme.

»Det er jo et virkelig fedt koncept, for så kan det forhåbentlig inspirere hele Metal Ligaen til ligesom at understrege, at vi bakker op omkring hinandens forskelligheder,« lød det fra Mikkel Skjellerup.

Begejstringen blandt spillere, drags og tilskuere var stor under hele drag-showet. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Vi håber, at det kan komme til at åbne øjnene op for andre til at gøre det samme,« tilføjede spiller Malthe Kring.

»Jeg synes, det er virkelig fedt, især inden for en professionel sport som ishockey, hvor man normalt bliver mødt af en masse fordomme. Så jeg synes, det er fedt, at man kan forene queer-miljøet i sportsverden,« supplerede drag Didi Cancerella.

Fakta:

  • ’Drag’ er en kunstart, der gør brug af kostumer og makeup til at parodiere stereotypiske fore-stillinger om køn.
  • LGBTQIA+ er en forkortelse for de engelske ord, der dækker over de mange seksualiteter og kønsforståelser.
  • #gamechanger er et projekt, der skal hjælpe med, at LGBTI+-personer kan føle sig velkomne i klubber og foreninger inden for sportens verden.

ANDRE HISTORIER: Milliondonation skal hjælpe piger i Herlev ud af mistrivsel

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!