Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Milliondonation skal hjælpe piger i Herlev ud af mistrivsel

Herlev er en af fire kommuner, som GirlTalk har valgt at fortsætte samarbejdet med.

I december 2022 sluttede projektet EmpowR i Herlev – et samarbejde mellem kommunen og organisationen GirlTalk med det formål at forebygge og afhjælpe mistrivsel blandt unge piger fra 13 til 16 år ved blandt andet at få dem ind i et fællesskab. Efter syv måneder, hvor den del af projektet, der har med Herlev at gøre, har ligget i dvale, er det nu lykkedes at få Nordea-fonden til at støtte EmpowR med hele 3.040.000 kroner fra midt 2023 til midt 2026, og noget af det skal gå til at fortsætte med og forankre Herlev-projektet, lyder det fra GirlTalks direktør, Anna Bjerre.

»Vi har samarbejdet med flere andre kommuner og har haft et godt samarbejde med Herlev frem til nu, og det er altid en vurdering, hvor der er grundlag for, at vi kan arbejde videre. Det vigtigste for os er, at vi ved, der sidder nogle piger, som har brug for hjælp, og hvordan kan vi give dem det,« fortæller direktøren.

Piger er mere presset

Hun tilføjer, at det fra 1. august i år og tre år frem nu handler om både at hjælpe pigerne, men også skabe rammer for et mere permanent tilbud.

»Formålet er jo at hjælpe de piger, som har det svært, og som ikke får den hjælp i det eksisterende system, som de skal have. At plukke dem ud og give dem mulighed for at deltage i et gruppeforløb, hvor de arbejder med sig selv, med deres trivsel og så videre,« forklarer hun og understreger, at der er evidens for, at det især er teenagepiger, der har brug for hjælp.

LÆS MERE: Tilbud i Herlev til unge der mistrives

»Alle tallene har i en årrække peget på, at det er teenagepiger, der har det svært, og det er der forskellige bud på. Blandt andet ses det, at de ofte er i et krydspres, hvor de skal levere på flere arenaer end drengene. Og så forholder de sig til presset på en anden måde, end drenge gør,« uddyber Anna Bjerre og påpeger, at GirlTalk på samme måde kan se af sine evalueringer, at EmpowR har en god effekt.

»Det vi kan se er, at cirka halvdelen får det bedre i skolen, over halvdelen får det bedre generelt og næsten 80 procent får lyst til at deltage i fællesskab, mens næsten 40 procent går oftere i skole end før,« oplyser hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

GirlTalk har fået tre mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til projektet EmpowR til hjælp af piger, der mistrives. Herlev Kommune er samarbejdspartner. Foto: Sabrina May. Billedet er et modelfoto.

Sådan gør man

Hvad gør man så for at komme med, hvis man har en datter, der ikke trives?

»Man tilmelder sig via www.girltalk.dk/empowR. Herefter kontakter vi dig og fortæller mere om tid og sted for opstart. Alle piger bliver inviteret til en infosamtale sammen med en forælder. Her møder de, de to frivillige gruppeledere, der faciliterer gruppen. Først herefter tilmelder de sig endelig forløbet. Det er vores erfaring, at det nedbryder eventuelle usikkerheder og giver tryghed at møde de to frivillige gruppeledere, inden de møder de andre deltager i gruppen,« oplyser Anna Bjerre og understreger, at forløbet er gratis.

EmpowR foregår onsdage på Ungdomsskolen i Herlev. Der startes forløb op i efteråret og foråret.


GirlTalk blev skabt i 2004 ud fra visionen om at give piger et sted at gå hen, når livet er svært. Organisationen henvender sig til piger fra 12 til 24 år, og der er omkring 400 frivillige, som hjælper med at forebygge og afhjælpe mistrivsel blandt unge piger/kvinder.

EmpowR er et af GirlTalks tilbud. Det findes i otte kommuner deriblandt Herlev og består af fire til otte piger mellem 13 og 16 år og to frivillige gruppeleder. De mødes én gang om ugen i 10 uger til en snak om alt det, der fylder.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!