Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Efter år med kaos prøver Dansk Folkeparti i Herlev igen

Dansk Folkeparti i Herlev har fået en ny bestyrelse, så nu mangler de bare en politik, fortæller den nyvalgte formand.

»Ja, vi har jo haft tre bestyrelser, der har nedlagt sig selv inden for en kort årrække,« konstaterer den nyvalgte formand for lokalafdelingen af Dansk Folkeparti, Gitte Sitting Vestergaard.

Hun håber, at hun som formand vil formå at genrejse partiet lokalt i Herlev efter, at den nye bestyrelse kom på plads på en generalforsamling torsdag den 9. marts i Herlev Medborgerhus. Med sig i bestyrelsen har hun Jihmmy Bach-Friis, der tidligere har stillet op for Nye Borgerlige til kommunalvalget i Herlev, Henny Andersen og endelig Gitte Sitting Vestergaards søn Jimmy Sitting Vestergaard, der er valgt som suppleant.

Ingen politisk plan endnu

I første omgang kommer partiet til at have fokus på at få flere medlemmer og lave flere aktiviteter. Blandt andet planlægger lokalafdelingen at deltage i et grundlovsmøde i Gladsaxe, hvor DF-formand Morten Messerschmidt deltager.

Hvad vil I rent politisk? 

»Vi har ikke en politisk plan endnu, men vi vil have fokus på de ældre, børnene og de grønne områder, de bliver mindre og mindre. Og på ordentlige skoler,« siger formanden.

Det lyder meget som det, de andre også har fokus på? 

»Ja, men vi vil bevare nogle af de grønne områder, så der ikke bliver bygget på det hele. Man inddrager mere af det grønne, vi vil gerne bevare det, vi har,« siger Gitte Sitting Vestergaard, og på peger på sagen om genbrugsstationen, der i førte omgang skulle placeres på Stokholtbuen som et eksempel.

Men det er jo længe siden, at den løsning blev skrottet? 

»Jeg har ikke fulgt helt med, men det er jo den slags forslag, der kommer,« siger hun.

Gitte Sitting Vestergaard håber, at Dansk Folkepartis Herlev-afdeling i løbet af de næste år kan få kæmpet sig frem til igen at få en eller to pladser i Herlevs kommunalbestyrelse, hvor partiet ikke har været repræsenteret siden Kim Kristensen i 2020 sprang til partiet Venstre  efter en tid som løsgænger. Han var ikke Venstre-mand længe, før han igen sprang videre til Herlevlisten, der ikke fik stemmer nok til et mandat ved seneste valg.

Her blev Dansk Folkeparti heller ikke stemt ind og i juni 2022 gik partiets daværende lokalformand Mette Qwinten over til Danmarksdemokraterne. 

LÆS OGSÅ: Enhedslisten i Herlev vil stille forslag om at besvare store bededag

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!