Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Friluftsrådet donerer 45.000 til FDF Skovlunde og De Grønne Pigespejdere

I fremtiden kan FDF Skovlundes og De Grønne Pigespejderes hytte blive udstyret med en skovhave. Friluftsrådet har nemlig doneret 45.000 kroner til formålet.

Bærbuske, frugttræer og andre spiselige planter skal forvandle det nuværende græsareal ved hytten Stavnsbo i Birkerød til en indbydende skovhave, der kan få de unges øjne op for naturens spiselige skatkammer.

Det er planen med projekt skovhave, fortæller Marianne Kongsted Cordes fra FDF Skovunde.

Sammen med De Grønne pigespejdere har FDF’erne netop modtaget tilsagn om 45.000 kroner til skovhaven, som skal realiseres over tre år.

ANDRE HISTORIER: Politikere vil tænde for mere ‘biologisk lys’ på plejecentrene

Derudover har de også fået 10.000 fra Skovlunde Kirkes Ungdomsgård, hvor FDF Skovlunde har til huse til daglig.

QR-koder

»Tanken er, at vi, når vi er på lejrtur i hytten, vil bruge af de ting, der er i skovhaven. Det er jo lidt oppe i tiden med sådan en, og så synes vi, det er et godt projekt, fordi det åbner øjnene for, hvad naturen har at byde på. Allerede nu kan vi hente skvalderkål og mælkebøtter i haven, men vi vil gerne udvide med naturlige ting, som vokser vildt, så det bliver en vild have,« fortæller hun.

Hun oplyser, at en del af projektet er at udstyre de forskellige planter med en QR-kode, så de unge kan blive klogere på, hvad det er, og om de nu også tager den rigtige plante til salaten, eller hvad de nu finder på at lave.

Hvis ikke man dyrker det der med, hvad man kan med planterne, så forsvinder det jo

Brugerne af hytten spænder vidt fra børnehaveklassealderen op til 18 år, og der er noget at lære for alle.

Vil værne om naturen

»De skal også være med til selv at plante haven, så det kommer ikke til at ske på én gang,« påpeger Marianne Kongsted Cordes og bemærker, at realiseringen af skovhaven udover pengene også for en stor dels vedkommende skyldes de mange frivillige kræfter, der bakker op.

Når det er sagt, er de selvfølgelig ovenud lykkelige for støtten.

»Vi er super glade for, at vi har fået lov til at få det her projekt. Vi har ikke mange penge ellers, og når det hele beror på frivilligt arbejde, så rækker pengene også længere,« pointerer hun, der håber, at skovhaven kommer til at bestå mange år ud i fremtiden.

FDF’erne og pigespejderne har allerede tyvstartet på skovhaven med nogle frugttræer, blandt andet hasselnødder, æbler og pærer. Til efteråret skal der plantes endnu mere. Foto: FDF Skovlunde.

Men hvorfor er det vigtigt med lige præcis en skovhave?

»Ellers så går det tabt. Hvis ikke man dyrker det der med, hvad man kan med planterne, så forsvinder det jo. Vi vil også sætte pil, så man kan flette   små pilekurve eller andre ting. Det er eksempel et gammelt håndværk, der har været brugt i mange år, men bare er forsvundet fra vores samfund. Vi vil lade børnene få øjnene op for den slags og lære at elske naturen, og alt hvad den har at byde på,« forklarer hun.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!