Foreningsformand: Fællesskab blandt etniske grupper forebygger integrationsproblemer
Den nye, multikulturelle forening ‘SAMMEN’ ønsker at skabe et fællesskab på tværs af etniske grupper i Herlev Kommune. Ifølge foreningens formand, Tanja Lings, er fællesskabet et middel til at forebygge integrationsproblemer i samfundet.
»Jeg er ikke i tvivl om, at et større fællesskab og netværk blandt etniske grupper er med til både at løse, men også forhindre en masse problemer med integrationen.«
Sådan lyder ordene fra 46-årige Tanja Lings, der er formand for den nye forening i Herlev, der har fået navnet ‘SAMMEN’. Foreningen ønsker at fremme integrationen ved at skabe et trygt miljø i Herlev og dermed skabe et netværk på tværs af kultur, religion, køn og etnicitet.
Der kan være mange praktiske hverdagsting, som kan virke meget uoverskuelige
»I Herlev er der flere etniske grupper, som samles i nogle ‘bobler’. Så ved at vi samles på tværs af kulturelle baggrunde, har vi mulighed for at lære af hinanden,« siger hun.
Større fællesskab
Foreningens medlemmer består både af etniske og ikke-etniske danskere. Flere af medlemmerne er flygtet fra et land med krig, og derfor oplever de, at de ikke længere har kontakt til deres familie eller venner, hvilket skaber stor ensomhed.
»Her kan de få rådgivning til, hvordan de bedst muligt kan håndtere deres sorg, men også mulighed for at få nogle nye venner som kan relatere til deres situation,« siger hun.
Tanja Lings fortæller, at der også er etniske danskere, som har meldt sig ind i foreningen, fordi de føler sig ensomme.
»Det viser jo, at hvis man ønsker at lære flere at kende, er det her det perfekte sted – uanset etnicitet,« siger hun.
LÆS OGSÅ: VIDEO: Kom med op i Herlevs nye ikoniske tårn
Rådgivende forum
I foreningen har medlemmerne også mulighed for at få juridisk sparring eller rådgivning. Det kan være alt fra hjælp til at skrive en jobansøgning til hjælp om at søge kontanthjælp.
»Der kan være mange praktiske hverdagsting, som kan virke meget uoverskuelige. Uanset om man er etnisk dansk eller ej. Derfor vil vi gerne hjælpe med mest mulig rådgivning,« siger hun.
Ifølge Tanja Lings er der især flere ikke-etniske kvinder, som ikke tør at stille sig frem ude i samfundet, fordi de ikke føler sig forstået. Derfor er det i foreningen også vigtigt, at alle føler sig set og hørt – uanset etnicitet.
»Vi laver flere fælles aktiviteter, hvor man kan komme med nogle fælles idéer, være med til at udvikle dem og så realisere dem,« siger hun og tilføjer:
»Og med vores rådgivning kan vi hjælpe dem til at tro mere på dem selv og deres holdninger.«
Hvis du har en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk
LÆS OGSÅ: Ny rundkørsel: Frustrerede fodgængere tager den farlige genvej
Der er lukket for kommentarer