Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Frivilligt arbejde hitter på kræmmerfestival

Ballerup byder endnu en gang ind til den årlige kræmmerfestival, der afholdes i Harrestrup Ådal. Her står en masse frivillige klar til at give gæsterne en god oplevelse – og antallet af frivillige er der ikke mangel på.

Den diffuse lugt af helstegt pattegris, lyden af flagrende flag i den friske vind og synet af stader, der sælger alt mellem himmel og jord.

Det er, hvad Skovlunde Bladets udsendte reporter bliver mødt af, første gang der trædes ind på pladsen til Ballerup Kræmmerfestival fredag formiddag.

Selvom dagen byder på overskyet himmel og blæsende vejr, har det ikke afholdt de mange gæster fra at besøge den årlige kræmmerfestival.

Selvom der er grå skyer og frisk vind på pladsen, holder det ikke gæsterne tilbage for at se på de mange kræmmerboder. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Ballerup Kræmmerfestival er en forening, der består af en række idrætsklubber og kulturelle organisationer i Ballerup Kommune. Foreningen har derfor til formål at skaffe midler til idræts- og kulturlivet i kommunen.

Overskuddet fra Kræmmerfestivalen går ubeskåret til de foreninger, der bidrager til festivalen. Derfor går en masse frivillige, der både er medlemmer og ikke er medlemmer af en forening, rundt på kræmmerpladsen for at give gæsterne en god oplevelse – og frivillige er der ikke mangel på.

LÆS OGSÅ: Sådan vendte Herlev Billard Klub stærkt tilbage på medaljefronten

Vil støtte foreningslivet

Ved indgangen møder Skovlunde Bladet for første gang de to frivillige drenge, 17-årige Marcus Neble Rasmus og 18-årige Rasmus William Krag, som har til opgave at holde pladsen ren og nydelig.

De er medlemmer af foreningen, FDF Ballerup (Frivillig Drenge- og Pige-Forbund, red.), og de har stillet sig til rådighed til Kræmmerfestivalen af helt samme grund.

»Jeg vil rigtig gerne støtte vores forening, hvor jeg samtidig også lærer en masse nye mennesker at kende. Både de mange gæster på pladsen, men også de mange andre frivillige personer,« siger Marcus Neble Rasmus.

17-årige Marcus Neble Rasmus (tv.) er frivillig til Ballerup Kræmmerfestival for andet år i træk, og 18-årige Rasmus William Krag er frivillig for første gang.

»Da jeg fandt ud af, at Marcus var frivillig tænkte jeg, at det kunne være rigtig hyggeligt også at være frivillig. Og så er det jo endda fedt, at man så støtter vores forening oveni,« siger Rasmus William Krag.

Tæt ved indgangen møder Skovlunde Bladet også 71-årige Jan Torstensson og 44-årige Cecilie Kruuse, som står klar til at stille tørsten hos gæsterne i teltet.

De er medlem af foreningen, ‘Rosenlund Volleyball’, der ligger i Skovlunde, og de har begge også en stor interesse i at støtte deres forening.

71-årige Jan Torstensson er frivillig for første gang, og 44-årige Cecilie Kruuse er frivillig for fjerde gang. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Da jeg er pensionist, har jeg ikke så meget at lave, og så kan jeg lige så godt komme her og støtte et godt formål ved at stille gratis arbejdskraft til rådighed,« siger Jan Torstensson.

»Det startede faktisk som en familieting, og så har jeg bare holdt ved. Det er altid hyggeligt med så mange glade mennesker, og så er jeg også glad for, at jeg kan støtte vores forening,« siger Cecilie Kruuse.

LÆS OGSÅ: Ny trivselsmåling: Sådan er trivslen på Herlevs folkeskoler

Et godt foreningsliv

På Kræmmerpladsen er der rig mulighed for at gå på jagt blandt de mange kræmmerstader, der byder på alt fra mad og drikke til salg af tøj og mobilabonnementer.

Men der er også flere stader, der repræsenterer et politisk parti, heriblandt en Socialdemokratisk stad.

Her møder Skovlunde Bladet Ballerups borgmester, Jesper Würtz, som netop har været i fuld gang med at snakke med flere gæster, der ønskede at blive klogere på Socialdemokratiet.

Ballerups borgmester, Jesper Würtz (S), står i den socialdemokratiske stand klar til at snakke med de mange gæster, der ønsker at blive klogere på partiet. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Socialdemokratiet har stået her i mange år, og jeg nyder meget, at jeg kan få snakket med en masse mennesker, som jeg normalt ikke får snakket med,« siger han.

I år er det 23. gang, at kræmmerfestivalen bliver afholdt, og Jesper Würtz håber, at det er en tradition, som holder ved mange år endnu.

»Jeg synes, det er rigtig godt, at man kan mødes på tværs på denne her måde, og det er dejligt at se, at der er så mange frivillige, der vil hjælpe med at give en god oplevelse for gæsterne,« siger han og tilføjer:

»Der var desværre ikke noget overskud sidste år, så jeg håber meget, at det kommer til at ske i år, for det fortjener de virkelig.«

Ballerup Kræmmerfestival afholdes den 21., 22. og 23. juli i Harrestrup Ådal ved Ballerup Super Arena.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!