Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

August: Her er Herlev-holdet de store ryster over

Månedens Sportsprofil er et fodboldhold, der kører FCK og Brøndby over. Og så er de måske også de sødeste drenge i hele 2730.

Da spillerne på det nuværende U12 hold hos HI fodbold bare var omkring de tre år, var en del af dem allerede at finde på banerne, hvor de tumlede rundt efter bolden, som børn nu gør i den alder. 

På det tidspunkt var det ikke lige til at læse i stjernerne på Herlevs nattehimmel, at det hold ville blive et, som der snakkes om. Ikke kun i Herlev, men også hos partnerklubben FCK, og hos de blå/gule på Vestegnen. Og hos alle andre, der har forståelse for fodbold. 

For det er ganske enkelt et fremragende hold, der i vinters vandt den bedste række ved at følge den simple opskrift, at de vandt alle kampe på nær en, hvor modstanderen kunne tage hjem med et uafgjort resultat.  

Slog pludselig alle 

Det er cheftræner Martin Mortensen, der har trænet holdet siden de var helt små. 

»De har altid haft det godt sammen. Og så pludselig, da de begyndte for alvor at spille kampe, så fandt vi jo ud af, at de er rigtigt dygtige. Vi slog jo alle andre, vi mødte,« siger Martin Mortensen, der forklarer, at det sådan set ikke er fordi, at præstationskulturene er blevet dyrket på holdet. 

»Men vi har skabt et træningsmiljø, der ud over at være trygt og sjovt har haft et fodboldfagligt højt niveau,« siger han og sender en del af fortjenesten videre til klubben.

»Det er vigtigt lige at sige, at i Herlev IF vil vi gerne have, der er plads til bredden, men vi vil også gerne have lov til at dyrke de spillere, der har nogle særlige forudsætninger.  Så vi laver noget særlig træning med de talenter ved for eksempel at træne på tværs af holdene,« siger Martin Mortensen. 

LÆS OGSÅ: Månedens Sportsprofil cyklede virtuelt mod resten af verden. 

 Talentspejdere på linjen 

Både Martin Mortensen og hans nuværende assistenttræner Christian Heegaard Bengtsen bruger meget tid på at nørde fodbold og ganske enkelt dygtiggøre sig. 

Og det i kombination med en flok drenge, som cheftræneren konstaterer ’simpelthen er så søde’ har gjort det til lidt af et guldhold, der skinner så klart, at talentspejdere fra de store klubber ofte indfinder sig på sidelinjen – også dem, der måske efter reglerne egentlig ikke må. Og et par af spillerne træner allerede med i FCK.

Har du et bud på en sportsprofil, så sende det fluks til sport@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!