Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kildegårdskolen har taget godt imod 15 ukrainske flygtningebørn

I Herlev Kommune er det Kildegårdskolen, der har skoletilbuddet til de ukrainske flygtningebørn, og ifølge skoleleder på Kildegårdskolen Jonas de Molade Skjødt, er det gået over al forventning.

Den 15. maj startede det første ukrainske flygtningebarn på Kildegårdskolen, der ifølge skoleleder Jonas de Molade Skjødt, har skoletilbuddet til de ukrainske flygtningebørn i Herlev Kommune. I alt er der nu 15 ukrainske børn i alderen fra 5 til 13 år på Kildegårdskolen.

»Børnene kommer løbende, og nogle tager hjem igen. Det er virkelig efter deres behov,« fortæller skolelederen.

Jonas de Molade Skjødt fortæller også, at både forældre, børn og medarbejdere, har taget godt imod de ukrainske flygtninge. 

»Det er jo en svær størrelse både for medarbejdere og for børn,« siger skolelederen og tilføjer: 

»Men jeg synes jo, det er gået over al forventning. Det er jo nogle børn, der ikke kan tale dansk,« siger han. 

LÆS OGSÅ: ‘Kys og kør’ zone er ikke klar som planlagt

En tredelt løsning

På Kildegårdskolen har de lagt et skema for de ukrainske flygtningebørn, sådan så de både indgår i den almindelige undervisning, og også får individuel undervisning.

Skoleleder Jonas de Molade Skjødt kalder det en tredelt løsning. 

»Børnene har nogle timer på ukrainsk, nogle timer i stamklasser med jævnaldrende børn og så får de nogle timer med danskundervisning,« siger han og tilføjer: 

»Der er nogle ukrainske medarbejdere, som følger de yngste børn, da det er lidt svært for dem,« siger han. 

Skolelederen fortæller også, at der på Kildegårdskolen er ansat to ukrainske medarbejdere, der underviser flygtningebørnene på ukrainsk, hvor de også arbejder med ukrainsk materiale. 

LÆS OGSÅ: Skolestartshjælp til trængte familier i Herlev 

Stadig plads til flere

Ifølge Jonas de Molade Skjødt har medarbejderne på Kildegårdskolen taget imod en arbejdsopgave, der jo er ny situation for alle. 

Han fortæller også, at Kildegårdskolen har et tæt samarbejde med Velkomsthuset, og at en af Kildegårdskolens pædagoger er udlånt til Velkomsthuset. 

Hvor længe Kildegårskolen skal tage imod ukrainske børn vides ikke, men skolen er klar til at byde flere velkomne, hvis de skulle komme.

»Vi har stadigvæk plads til flere, og vi er jo lige så spændt som alle andre på, hvor længe det her fortsætter,« siger skolelederen og tilføjer:

»Det er vigtigt for os, at støtte op om familier, der har det svært,« siger han.

LÆS OGSÅ: Ingen grund til akut bekymring over Chromebooks

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!