Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nybagt danmarksdemokrat: – Det er helt klart den rigtige hylde

Efter at have meldt sig ud af DF er Mette Qwinten klar til at indtage Folketinget for Danmarksdemokraterne, der i højere grad matcher hendes værdier, siger hun.

Det kan godt være, at Danmarksdemokraterne ikke har noget færdigklappet partiprogram endnu, men ud fra de ting, der indtil videre er lagt frem, føler herlevborgeren Mette Qwinten sig overbevist om, at det er ‘hendes parti’. Og endda på flere parametre, end da hun var medlem af DF, som hun fornylig tog afsked med, da hun gik som formand for DF Herlev.

Opgør med centralisering

»Jeg har aldrig været så glad i mit aktive politiske liv, som jeg er nu, og det er helt klart den rigtige hylde,« siger hun, der onsdag efter eget ønske officielt blev opstillet som partiets kandidat til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds.

LÆS OGSÅ: Modtager Dronningens Fortjenstmedalje

»Det er et projekt, som jeg kan se mig selv i, og jeg mener, at der er brug for et parti som Danmarksdemokraterne, hvor der ikke langt fra Christiansborg til den almindelige dansker, og som man kan se nu her, hvis man kigger på kandidaterne, afspejler de meget det, vi gerne vil. Der skal være en mere ligelig fordeling i hele landet, uagtet hvor man bor, hvilket job man har og hvad ens baggrund er, og så det skal det være forståeligt for den helt almindelige dansker, det, der bliver snakket om,« siger Mette Qwinten, der blandt andet vil arbejde for at sætte børnefamilierne i centrum, at det skal kunne betale sig at arbejde og at politiet skal være mere synligt.

Et dreamteam

Hun har før stillet op til Folketinget for DF, hvor hun ikke kom ind, men vil dog ikke udtale sig direkte om sine chancer denne gang er større. I stedet henviser hun til de seneste meningsmålinger, som blandt andet giver det nye parti tæt på 20 mandater.

Om partiet kan erobre dem alle, ved hun ikke, men hun mener, at det hold, som partistifter Inger Støjberg har sammensat, er et godt udgangspunkt.

»Jeg kalder det et dreamteam, det er ikke kun eliten, og der er ikke kun MF’ere (folketingsmedlemmer, red.) eller tidligere MF’ere, men det er en bred skare af kandidater,« siger hun, der udover sin politiske karriere arbejder som receptionist og er klar til at smøge ærmerne op, når der bliver trykket på valgknappen.

Og møder man hende ikke på gader og stræder, støder man nok på hende alligevel, for ifølge Mette Qwinten vil der også komme valgplakater op.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!