Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

April: Succes med at slå og stå på egne ben

Med to store internationale sejre i foråret, som har rykket hende frem i top 10, har 17-årige Amalie Leth-Nissen for alvor markeret sig som en af Danmarks bedste kvindelige golfspillere. Ikke så langt forude venter drømmen om at blive professionel.

Søskendeparret Cecilie, der er storesøster, og Amalie Leth-Nissen fra Herlev har i mange år kæmpet og slået de samme slag på golfbaner verden over. I 2019 vandt de oven i købet EM-guld sammen, og i 2017 vandt de også Årets Sportsprofil i Herlev – sammen. Men med alderen har de udviklet sig i hvert sit tempo, og på det seneste er det især Amalie Leth-Nissen, der har rykket sig.

»Det er sket gradvist. Da vi var mindre, trænede vi meget sammen, men vi har udviklet os i hver vores retning, og så er det meget naturligt, at vi nu går i hver vores retning og ikke spiller så meget sammen, som vi gjorde før,« forklarer Amalie Leth-Nissen, der i 2013 startede i Hjortespring Golfklub som otte-årig, mens storesøsteren begyndte året før.

LÆS OGSÅ: Håndbolddrengenes hårde arbejde betaler sig

Siden, i 2021, valgte begge at følge deres træner Anders Danielsen, da han skiftede til Smørum Golfklub, fordi der her ifølge Amalie Leth-Nissen er et bedre elite-setup. Begge søstre er dog stadig medlemmer i Hjortespring Golfklub, selvom det ikke bliver til så meget samvær på græstæppet som hidtil.

»Altså vi træner stadig sammen en gang imellem, men vi spiller med i forskellige turneringer, og for mig er det helt naturligt og sundt at stå på egne ben, vi har også lært meget af hinanden, og det har været en kæmpe gave at have en, som man kunne træne med,« fastslår Amalie Leth-Nissen, der på det seneste har svinget køllerne så godt, at hun nu ligger nummer otte på amatørernes verdensrangliste.

Det er suverænt den bedste danske placering. 

»Det er stort at ligge nummer otte, der er mange på den liste og ikke mange danskere,« tilføjer han.

50 procents fravær

Den fornemme placering skyldes, at hun i foråret har vundet to meget prestigefulde turneringer – nemlig Junior Invitational i Sage Valley og French International Lady Juniors Championship.

Noget man ikke kommer sovende til. Det er da heller ikke meget tid, der bliver til den slags i Amalie Leth-Nissens liv for tiden.

»Der bliver ingen sommerferie i år, kun golfturneringer. Lige nu har jeg en pause, hvor jeg går på gymnasiet og træner, men i starten af juni skal jeg spille igen i Tyskland,« fortæller hun, der går på den fireårige Team Danmark-linje på Falkonergårdens Gymnasium.

Hun vil skyde på, at hun indtil videre har været væk halvdelen af skoletiden på grund af sin sport.

»Jeg kan få udskudt nogle ting, men ellers handler det om at kunne strukturere ordentligt, så jeg er med til det, jeg kan både i skolen og socialt,« forklarer hun, der godt ved, at det ikke bliver til så meget.

Men det har hun gjort op med sig selv, for nu er det golfen, hun brænder for. Og så er det trods alt også godt, at gå i en idrætsklasse med andre atleter, der forstår hendes situation.

»Det handler om at prioritere, og jeg har de sidste mange år prioriteret golf højere end alt andet. De oplevelser jeg får, vil jeg ikke bytte med noget andet, og så må jeg prøve at følge med i skolen, og det gælder også med det sociale, men det er golfen der betyder mest, men selvfølgelig er det hårdt nogle gange,« erkender hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Claus Birch.

 

Elsker konkurrencen

Men hvad er det ved golf, som gør, at du er parat til at satse alt på sporten?

»Det fanger mig, og så kan jeg godt li’ selve konkurrencen. Det der med at man gå så meget i dybden med noget, og den udvikling, der er i det. At man bare kan blive ved og ved og ved med at lære. Spillet er også betagende,« fortæller Amalie Leth-Nissen.

Betagende – på hvilken måde?

»Fornemmelsen af at gå i konkurrence og være i nuet,  man er måske lidt presset, men det kan jeg godt li’, at skulle præstere under pres. Jeg prøver også at bruge min nervøsitet til noget positivt, og det er fedt, når det bliver spændende, og man præsterer. Det sker ofte til sidst,« forklarer hun.

Hun tilføjer, at hun træner stort set dagligt efter gymnasiet og i weekenderne lidt mere, men det afhænger af, om der er turneringer. Og selvom det går godt nu, kan det også vende.

»Det handler om at performe hele tiden, også selvom man har spillet dårligt, så skal man blive ved med at tænke på sin udvikling, så det er bare fremad,« forklarer golftalentet, der hver gang, hun har været i Herlev Bladet har haft det samme mål: At blive verdens bedste. 

Spørger man hende i dag, er der ikke ændret på det, men i nærmeste fremtid, om et par år, er målet at blive professionel. Først er der dog lige nogle flere turneringer, der skal vindes.

 

Om Amalie leth-nissen

17 år. Bor og er opvokset i Herlev, men går i 2.g på Falkonergårdens Gymnasium under Team Danmark 2020-2024. 

Har i år vundet de to store prestigefulde turneringer Junior Invitational at Sage Valley og French International Lady Juniors Championship.

Har tidligere også vundet EM-guld med pigelandsholdet og DM-guld for damer, Hulspil 2020. Ligeledes DM-guld for juniorer 2020.

Er pt. bedste kvindelige dansker som nr. 8 på amatørernes verdensrangliste, der tæller knap 3.000 udøvere. Søsteren Cecilie, som hun i 2017 vandt Årets Sportsprofil med ligger nr. 404.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!