Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tommy elsker at tage billeder af Skovlunde: “Livet er herligt som pensionist”

Tommy Kristensen har boet i Skovlunde nærmest hele sit voksne liv - og selv efter næsten 50 år i bydelen elsker han stadig at tage ud i naturen for at knipse billeder af alle årstider.

En gang om ugen sidder Tommy Kristensen fra Skovlunde klar ved tasterne ved sin computer.

For nærmest som en fast tradition deler han hver lørdag ud af sine oplevelser fra den forgangne uge. Oplevelser, han har fotograferet og sammensat i en lille collage, og som han efterfølgende deler på Facebook med en dertilhørende tekst.

»Jeg får rigtig meget respons på mine opslag. Flere har også taget fat i mig og fortalt, at de hver uge glæder sig til mine opslag, og det synes jeg er dejligt. Jeg kan nærmest ikke gå nogle vegne uden at blive genkendt,« siger Tommy Kristensen med et smil og fortsætter:

»Måske er det, fordi jeg altid skriver så positivt om mine oplevelser i Skovlunde. Men det er ikke noget, jeg gør, for at tilfredsstille folk. Det kommer ligesom bare til mig.«

Positiv fra inderst til yderst

Af sin kone bliver Tommy Kristensen da også beskrevet som et lyst væsen, der kan vende alt til noget positivt.

Tommy Kristensen har billeder fra hvert et hjørne i Skovlunde på sin computer. Foto: Amanda Kieler Andersen.

Selv et larmende byggeri, som parret har udsigt til fra køkkenet og kontoret i deres lejlighed, beskriver han med glæde og forventning – og uden en snert af irritation. For prøv at tænk, hvor dejligt det bliver, når byggeriet står færdigt, og han sammen med ‘Lillemor’ kan sidde på en bænk og møde nye mennesker.

»Folk har det med at brokke sig så meget over nyt byggeri i Skovlunde, som går ud over de grønne områder, men jeg ville kunne vise dem 1.000 grønne områder, som jeg elsker her i byen,« fortæller Tommy Kristensen, mens han bladrer gennem de mange collager, han har gemt på sin computer.

Adspurgt hvilket sted i Skovlunde, han elsker højest, er han ikke i tvivl. Skovlunde Bypark står klart øverst på listen.

»’Lillemor’ og jeg selv er ikke så godt gående, men vi elsker at komme i byparken. Der er en bænk, hvor vi sidder tit og taler med de mennesker, der kommer forbi. Og så er det skønt at se på naturen, der forandrer sig med årstiderne,« siger Tommy Kristensen.

På denne bænk sidder Tommy Kristensen ofte sammen med sin kone og nyder udsigten og nogle gange en bid mad. Foto: Tommy Kristensen.

1.400 likes

Det er imidlertid langt fra kun Skovlunde Bypark, der danner motiv for Tommy Kristensens mange billeder. Alt fra opsigtsvækkende skilpadder i Skovlunde Gadekær til statuer på kirkegården knipser han billeder af.

»Jeg elsker at vandre, men det var først efter, jeg blev pensionist, at jeg fik interesse for at tage billeder. Jeg tager bare mine billeder med et lille Sony-kamera, som jeg nemt kan have i lommen, og så lægger jeg det op i en collage på Facebook. Det er bedre med en collage, for så mister fok ikke interessen, inden de når at give et like,« siger Tommy Kristensen.

LÆS OGSÅ: Lavt antal fremmødte til borgermøde ærgrer udvalgsformand

For få dage siden fejrede parret deres 52-års bryllupsdag, og det delte han naturligvis også på Facebook. I tre forskellige grupper er opslaget blevet liket og kommenteret i ét væk, og det er noget, der vækker glæde hos Tommy Kristensen.

»Jeg tror, at vi sammenlagt har fået over 1.400 likes på det opslag, og det synes jeg er fantastisk. De mange kommentarer på opslaget er også dejlige at læse. Det tyder jo på, at der er mange, der elsker mine opslag,« siger han.

Pensionist-livet i Skovlunde

Det pensionerede ægtepar har sammen to børn og fire børnebørn, og det er særligt herfra, at Tommy Kristensen høster sin positivitet.

»De giver jo simpelthen bare så meget livsglæde,« fortæller han. I køkkenet har billeder af de to børn, de to svigerbørn og de fire børnebørn derfor også fået en helt særligt plads.

En anden, der også har en særlig plads på væggen i køkkenet, er naboens datter på fem, der sommetider kommer på besøg hos ægteparret.

Med ‘Lillemor’ leger nabopigen frisør, og sammen med Tommy Kristensen læser hun bøger. Og noget tyder på, at naboens pige sætter lige så meget pris på ægteparret, som de gør på hende. Rundt om håndleddet har Tommy Kristensen i hvert fald et farvestrålende armbånd, som naboens pige har lavet til ham. En matchende halskæde hænger om halsen på ‘Lillemor’.

»Livet er herligt som pensionist,« opsummerer Tommy Kristensen. Sådan afslutter han også alle sine opslag – og han mener det virkelig.

Tommy Kristensen har aldrig svært ve dat finde på motiver til sine opslag på Facebook. Det kommer helt naturligt for ham. Foto: Tommy Kristensen.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!